Annons

Bygghemma köper Furniturebox för en halv miljard

Felix Kvick, majoritetsägare och styrelseordförande i Furniturebox.
Felix Kvick, majoritetsägare och styrelseordförande i Furniturebox. Foto: Furniturebox
E-handelsbolaget Bygghemma köper e-handelsmöbelbolaget Furniturebox. Enligt uppgift uppgår köpeskillingen till en halv miljard kronor.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

2012 köpte Felix Kvick (NTL) majoriteten av e-handlaren Furniturebox och bolaget omsatte då endast några miljoner. Sedan dess har bolaget växt – rejält. Enligt senaste årsredovisningen omsatte bolaget 332 miljoner kronor.

Nu köper Bygghemma, som säljer byggvaror över nätet, Furniturebox.

Läs mer: Bygghemma köper konkursbolag

Enligt nyhetssajten Breakits källor, som också var först med att rapportera om köpet, köps Furniturebox för en halv miljard kronor.

Felix Kvick äger 70 procent av aktierna i Furniturebox. Han kommer att plocka ut en del av köpeskillingen i kontanter men han kommer också att äga aktier i en nybildad koncern. Utöver Furniturebox är Felix Kvick också grundare och styrelseordförande i konsultbolaget Bisfront.

Det är inte första gången som Bygghemma gör ett förvärv inom möbelbranschen. Sommaren 2015 köpte de inredningskedjan Chilli, som då precis gått i konkurs.

I höstas köptes Bygghemma av norska riskkapitalbolaget FSN Capital och redan då flaggade de nya ägarna för expansion.

”Framöver ser vi goda möjligheter att driva fortsatt expansion i Norden, såväl på organisk basis som via utvalda förvärv. Vi tror vidare att bolagets värdeerbjudande har god potential i marknader utanför Norden”, sa Peter Möller, partner på FSN Capital, till Di Digital då.

Di Digital spekulerade vid uppköpstillfället om en prislapp kring 1,9 miljarder kronor för Bygghemma.

I december i fjol annonserade FSN att de stängt en rekordstor fond på nästan 10 miljarder kronor.

Läs mer: Miljardaffären klar: Nordstjernan säljer Bygghemma

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer