Annons

Byggstartup accelererar intäkterna – stänger ny finansieringsrunda

Fieldlys grundare och marknadschef Sven Paulin (till vänster) och Valle Wantzin, vd (till höger).
Fieldlys grundare och marknadschef Sven Paulin (till vänster) och Valle Wantzin, vd (till höger).
Malmöbolaget Fieldly, som utvecklat ett digitalt projekthanteringsverktyg för byggbranschen, ökade sina prenumerationsintäkter med 120 procent under 2020. Nu tar bolaget in 21 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Huvudinvesterare i rundan på 21 miljoner kronor är nuvarande delägaren Christer Dahlén, grundaren bakom Byggmästar'n i Skåne. Christer Dahlén ligger även bakom en mindre runda i Fieldly på 10 miljoner kronor i somras.

Fieldlys produkt riktar sig till mindre byggbolag, med ambitionen att minska administrationen och få bättre koll på projekten gällande alltifrån arbetsorder till personalliggare. I nuläget har bolaget 500 betalande bolagskunder och 35.000 registrerade användare, en ökning från i november 2019 då bolaget hade 181 kunder och 25.000 registrerade användare. 

”Vårt fokus är de lite mindre bolagen. 80 procent av alla som jobbar inom byggsektorn jobbar på bolag med mindre än 50 anställda, och det är där vi skapar störst värde och det vi fokuserar på. Stora entreprenadverksamheter har andra utmaningar och behov än det vi valt att satsa på”, kommenterar bolagets marknadschef Sven Paulin. Han startade företaget 2014 tillsammans med Daniel Krusenstråhle, som nu lämnat bolaget.

Läs mer: Byggstartup fyller på kassan och gasar internationellt

Fieldlys vd Valle Wantzin, som tillträdde i rollen så sent som i somras efter Anders Boman, säger att bolaget går in i det nya året med bättre förutsättningar än någonsin tidigare.

”Vi har slagit nytt säljrekord för 8:e kvartalet i rad och har per dagens datum använts och skapat värde i över 350.000 projekt”, kommenterar Valle Wantzin.

Pengarna i rundan ska användas till att fortsätta skala upp sälj- och marknad, menar Sven Paulin. 

”Byggsektorn är enorm och det finns hur många bolag som helst som behöver hjälp”, säger han. 

Huvudfokus ligger fortsatt på Sverige, men produkten används även i övriga Norden. 

”Det är kapitaleffektiviteten som styr. Vi vill investera där vi ser att vi gör störst effekt för stunden, och just nu är det Sverige ”, avslutar han.

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer