Annons

Byggstartup fyller på kassan och gasar internationellt

Startupbolaget Fieldly, som utvecklat ett digitalt projekthanteringsverktyg för byggbranschen, dubblar omsättningen, byter vd och fyller på kassan. Nu stundar en internationell expansion.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Malmöbolaget Fieldly dubblar nettoomsättningen till cirka 7 miljoner kronor i år. Nu tar bolaget in 17 miljoner kronor i riskkapital och siktar på en internationell expansion.

Pengarna kommer från nuvarande delägare, främst Christer Dahlén, som grundat Byggmästar'n i Skåne, och den schweiziska investeraren Manuel Salvisberg.

Bolaget möblerar även om i ledarskiktet. 

Ny vd blir Anders Boman. Han har tidigare varit portföljchef för två innovationshubbar inom den akademiska världen: Oxford University Innovation och LU Innovation vid Lunds universitet. Under denna period hjälpte han över 100 olika bolag att vidareutveckla sina organisationer och expandera internationellt. 

Veidekke, säger att de sparar en timme per dag och användare genom att använda Fieldly.

En av dem är Fieldly, där Anders Boman suttit i styrelsen sedan starten 2014. Det senaste året har han varit ordförande.  

”Fieldlys grundare har lagt en fantastisk grund och bolaget har nu nått en nivå där vi är redo för en ännu snabbare uppskalning på nya geografiska marknader, först i Norden och sedan i den engelsktalande världen. Produkten går hem hos målgruppen och vi dubblar vår omsättning i år”, säger Anders Boman.

Fieldlys förre vd, medgrundaren Daniel Krusenstråhle, blir bolagets nya produktchef (CPO) och tar över efter Anders Boman som ordförande i styrelsen. 

”I och med att vi stänger vår senaste investeringsrunda så känner jag att vi är i en fas där jag vill fokusera mer på vår produkt, förfina den och ta den ut i världen. Jag känner även att vi behöver ett annat typ av ledarskap nu än i vår uppstartsfas”, säger Daniel Krusenstråhle.

Fieldly har utvecklat ett digitalt projekthanteringsverktyg anpassat för byggbranschen. Ambitionen är att minska branschens kostsamma administration och hjälpa byggbolag att få full koll på sina projekt.

”Vi har 181 byggbolag som är betalande kunder idag, och 25 000 registrerade användare i systemet. En kund, Veidekke, säger att de sparar en timme per dag och användare genom att använda Fieldly”, säger Anders Boman.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer