Annons

Buildsafe tar in nytt kapital och lanserar i Storbritannien

Grundarteamet bakom Buildsafe från vänster: Samuel Jaeger, Leo Sydow, Johan Brunedal, Viktor Broberg och Deniss Karavajev.
Grundarteamet bakom Buildsafe från vänster: Samuel Jaeger, Leo Sydow, Johan Brunedal, Viktor Broberg och Deniss Karavajev. Foto: pressbild.
Byggbranschen är en växande nisch för svenska techbolag. Snabbväxande Buildsafe tar nu in nya investerare för att växa i Storbritannien. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I jämförelse med många andra branscher har speciellt byggsektorn halkat efter i den digitala utvecklingen. Branschen präglas av stigande kostnader och produktivitetsproblem vilket i sin tur driver upp priset på fastigheter. Men det finns de som försöker ändra hur branschen ser ut, däribland startupbolaget Buildsafe. 

Stockholmsbolaget grundades 2015 för att förbättra säkerheten och effektiviteten i byggprojekt genom sitt digitala verktyg för kommunikation och samarbete kring avvikelsehantering.

Läs även: Här är techbolagen som vill rädda byggsektorn 

Buildsafe har redan flera betalande kunder i bygg- och fastighetssektorn. Bland annat har tjänsten använts vid byggandet av Norra Djurgårdstaden och Urban Escape, Spotfys nya kontor, med aktörer som Skanska och NCC.

Bolaget har tidigare tagit in 3 miljoner kronor av bland annat investmentbolaget Moor och Almi Invest. Nu tar bolaget in ytterligare 7 Mkr av existerande ägare och av aktörer verksamma i speciellt Storbritannien. 

”Att vi tar in nytt kapital handlar uteslutande om att stärka positionen i Sverige och satsa på Storbritannien. Vi har hittat två nya investerare som är strategiskt väldigt spännande för oss”, säger vd:n Viktor Broberg.

Bland annat får bolaget in Concrete Ventures som delägare. Concrete Ventures är ett samriskbolag med ägare som bland annat fastighetsvärderaren JLL och riskkapitalbolaget Starwood Capital. Bolaget har även Skanska som rådgivare.

Läs även: Spotify flyttar in i jättekontor i Stockholm 

Buildsafe får även in Applabs grundare Sashi Reddi, via SRI Capital. Med Sashi Reddis kontakter både i Indien och USA tror Viktor Broberg att det kan öppna upp dörrar för bolaget. 

”Sasha Reddi har stor kompetens att driva tillväxtfasen i bolag och med sina kontakter kan han hjälpa oss att experimentera med den amerikanska marknaden de kommande två åren”, säger Viktor Broberg. 

Buildsafe består i dag av 17 personer och i och med investeringen ska bolaget anställa ytterligare personal för sitt London-kontor. Men i jämförelse med de flesta startupbolag går Buildsafe faktiskt plus, i alla fall på den svenska marknaden.

Bolaget omsatte i fjol 2,7 miljoner kronor och räknar med en betydligt högre siffra för 2017.

”Vi kommer att växa till cirka 8 miljoner kronor i omsättning i år med ett positivt resultat i Sverige”, säger Viktor Broberg.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies