Annons

Bzzt svänger om från trehjulingar – testar eltaxi

Sven Wolf är vd för Bzzt AB.
Sven Wolf är vd för Bzzt AB. Foto: Alexander Silver
Bzzt har rullat sina trehjuliga mopeder på Stockholms gator sedan 2017. Nu testar bolaget ett nytt grepp – och lanserar en egen bil. ”Några av våra kunder vill ha lite bättre komfort”, säger bolagets vd Sven Wolf. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Minitaxibolaget Bzzt har gjort sig kända i Stockholm för sina poddar som resenärer beställer via en app. 

Fordonen kan som högst köra i 45 kilometer i timmen, och liksom för elscootrarna är deras område begränsat. 

Den stora fördelen med podden gentemot en traditionell taxi är, enligt bolaget självt, att fordonet är utsläppsfritt och billigare att resa med. 

Bzzt lanserades 2017 och har numera 60 taxipoddar på Stockholms gator. 

Och nu utökar de flottan – med elbilar. 

”Feedbacken vi får från våra kunder är att de älskar att åka i de här knasiga poddarna som vi har, men att några av dem vill ha lite bättre komfort. Därför testar vi nu lite större fordon”, säger Bzzts vd Sven Wolf. 

Nu rullar man på test ut en första elbil på Stockholms gator. Åkturerna är gratis i utbyte mot feedback från kunderna. Om testperioden på en vecka blir lyckad planerar man att sjösätta fler elbilar, men om dessa blir dyrare att åka med än poddarna är ännu inte bestämt. 

”Vi är samma bolag med ytterligare en valmöjlighet. Vi behåller självklart poddarna, det här handlar om att komplettera”, säger Sven Wolf.

Den nya bilen är av mindre modell drivs med hjälp av el. 

Vad hoppas ni att uppnå med det här – ska Bzzt bli ett miljövänligt Uber? 

”Vårt uppdrag är att hjälpa till att slänga ut fossilbilarna i stan. Då krävs det ju många olika alternativ för resenärer i centrala stan. Det känns som att fler och fler vill ha det vi erbjuder.” 

Som exempel ger han segmentet affärsresenärer, som nu står för en tredjedel av resorna hos Bzzt. 

Förutom elbilarna gör sig Bzzt också redo för att gå in i en ny stad utöver Stockholm med sina poddar – men vilken stad det blir vill vd:n Sven Wolf inte avslöja. 

Läs mer: Svenska minitaxibolaget läxas upp efter olycka 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer