Annons

Candy Crush-bolaget stänger två studios i USA

Sebastian Knutsson, en av Kings grundare, är kreativ chef på bolaget.
Sebastian Knutsson, en av Kings grundare, är kreativ chef på bolaget. Foto: Di/TT
Det svenskbrittiska spelbolaget King stänger två av sina kontor i USA som en del av ägarens sparpaket. Enligt medieuppgifter kommer minst 70 anställda att drabbas.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På tisdagskvällen framkom det att Activision Blizzard, som äger det svenskbrittiska bolaget King, ska säga upp omkring 8 procent av sin personalstyrka.

Samtidigt skulle speljätten fokusera på sina större titlar, såsom det av King utvecklade spelet Candy Crush.

Nu framkommer det att King som en följd av sparpaketet kommer att stänga två av sina kontor i USA, i Seattle och San Francisco. Det bekräftar Kings talesperson i Sverige, Charley Tesch.

Enligt uppgifter till Venturebeat kommer 72 anställda i Seattle att drabbas.  Breakit var först att rapportera om att även studion i San Francisco omfattas.

“Vi bedömde att rätt sak för King att göra är att driva ett studionätverk i Europa, för att ge oss mycket större fokus i vår spelutveckling. Teamen i USA består av fantastiskt kreativa och begåvade människor, men vi tror att det här beslutet är det rätta för att uppfylla vår långsiktiga strategi”, skriver Kings talesperson i Sverige, Charley Tesch, i ett sms.

Kings kontor i Chicago, Seattle, New York och Los Angeles ser inte ut att omfattas. Bolaget har även kontor i Stockholm och Malmö samt sex ytterligare städer världen över.

“Vi fattar dessa svåra beslut för att kunna växa på ett hållbart sätt”, skriver Charley Tesch.

”Vi fattar detta beslut för att ge oss ett mycket starkare fokus på att utveckla bra spelkoncept i hela vårt europeiska studionätverk.”

Läs mer: Svenska Candy Crush-bolaget krävs på flera miljarder 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer