Annons
Magnus Liungman, grundare av Doctrin.

Capio går in som delägare i Doctrin

”Industribolagen måste börja se sina kunder som en partner” SPONSRAT AV IBM

Spotifys vd Daniel Ek, en av bolagets två grundare. Foto: Jesper Frisk

Pensionsjättar gör miljardklipp i Spotify

Svenska Creandum, Northzone och Folksam har investerat i Spotify – liksom Napster-grundaren Sean Parker. Klart största ägare är dock grundaren Martin Lorentzon följd av grundare och vd Daniel Ek.

Så rika blir de på framgångssagan Spotify

Innovationskapitals grundare Staffan Ingeborn. Foto: Di/TT

Nobbade Spotify 2008 – nu är bolaget värt över 100 miljarder

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Capio går in som delägare i Doctrin

Magnus Liungman, grundare av Doctrin.
Magnus Liungman, grundare av Doctrin.
Samarbetet mellan e-hälsobolaget Doctrin och Capio fördjupas. Nu går vårdjätten in som delägare i företaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Doctrin (NTL), som utvecklar digitala hälsoverktyg till sjukvården, har tidigare samarbetat med Capio, som bland annat har över 70 primärvårdsmottagningar i Sverige. Nu går alltså samarbetet ett steg längre, då Capio går in som delägare i Doctrin.

”Det är väldigt kul att ha en strategisk delägare som delar vår vision om den bästa sjukvården”, säger Magnus Liungman, vd för Doctrin.

Det tidigare samarbetet gick ut på att Capios patienter skulle få tillgång till Doctrins första lansering, Bättre besök, som är ett slags digitalt frågeformulär. Där kan patienter skriva in sina symptom och förväntningar inför läkarbesöket. Genom att fördjupa det strategiska samarbetet mellan företagen hoppas Doctrin kunna hjälpa den krisdrabbade sjukvården snabbare.

"Capio delar också på det vi tror på att patienter är en underutnyttjad resurs som vill vara delaktig i sin egen vård", säger han.

Hur mycket pengar Capio gått in med i företaget går varken Magnus Liungman eller vårdjätten in på.

”Vi har inte gått ut med det, men vi har förvärvat en liten del av Doctrin. Mindre än tio procent”, säger Henrik Brehmer, kommunikationschef på Capio.

Läs mer: Capio-veteran investerar i ny vårdtjänst

Anledningen till att Capio fördjupar sitt samarbete med e-hälsobolaget är för att de ser stora möjligheter för digitala lösningar inom vården. De vill nu genom delägarskapet manifestera och fördjupa samarbetet.

”Vi hoppas kunna utveckla bra lösningar för vården. Vi är väldigt glada att få jobba ihop med Doctrin. De är en spännande partner och har bra tekniklösningar”, säger Henrik Brehmer.

Med de nya investeringar hoppas Magnus Liungman att företaget kan fortsätta med sin produktutveckling och kunna utveckla nya digitala verktyg inom vården samt för att kunna snabbare kunna implemetera deras befintliga verktyg.

Läs mer: Vårdbolaget Doctrin tar in 7 miljoner

Flera samararbeten för Doctrin väntas ingås under våren med privata och offentliga vårdaktörer, enligt Doctrins pressmeddelande. Vilka samarbeten det skulle handla om vill Magnus Liungman dock inte gå in närmare på.

Bolaget är ett av flera svenska techbolag som satsar på sjukvården. Nyligen expanderade Kry (NTL), vars affärsidé är att koppla samman patienter och läkare genom videolänk, till Norge. Tidigare har de tagit in 60 miljoner kronor in i bolaget för att kunna expandera i Europa. En annan svensk konkurrent, Min doktor (NTL), har dragit in 100 miljoner kronor senaste året och över 400 miljoner kronor har investerats i digitala vårdbolag under 2016.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post