Hoppa till innehållet

Carnegie-höjdare går in i student-app

Appen Shoutaway, som utvecklas av två studenter på Handelshögskolan, får ett nytillskott i styrelsen i form av Carnegies tidigare vd Thomas Eriksson.

Gustaf Hegelund och Theodor Tell, Shoutaway
Gustaf Hegelund och Theodor Tell, Shoutaway

Handels-studenterna Theodor Tell och Gustaf Hegelund blev i höstas antagna till Handelshögskolans inkubator SSE Business Lab. De har utvecklat appen Shoutaway där användaren kan göra tidsbegränsade incheckningar, såkallade shouts.

Tanken är att appen ska användas för att berätta för vänkretsen var man befinner sig, till exempel för att bjuda in till en spontan middag eller after work.

Läs även: Shoutaway fick platsen hos prestigeinkubatorn

Appen släpptes för nedladdning i början av november och har nu ungefär 10 000 användare. Framförallt har den fått fäste på universitet och högskolor, säger medgrundaren Theodor Tell.

Nu får bolaget ett första kapitaltillskott på 800 000 kronor från fyra privata affärsänglar. En av dem är finanstungviktaren Thomas Eriksson, tidigare vd på Carnegie, som också tar plats i bolagets styrelse.

De övriga investerarna är den tidigare Catella-chefen Bo Pettersson, Göran Mostberg samt Lars Källholm med ett förflutet på finansbolaget UBS.  

“Jag kom i kontakt med Bo Pettersson genom en bekant. Jag tänkte att det kan väl aldrig vara fel att göra en pitch. Två veckor senare hörde han av sig och sa att han hittat ett par andra personer som var intresserade”, säger Theodor Tell.

Jag tänkte att det kan väl aldrig vara fel att göra en pitch. 

Pengarna ska gå till marknadsföring samt vidare utveckling av appen. Med 10 000 användare har bolaget den “kritiska massa” som behövs för att testa produkten, säger Theodor Tell, men det ska sägas att grundarna har en bra bit kvar till de 220 000 användare de siktar på innan 2016 är slut.

På sikt hoppas Shoutaway kunna tjäna pengar på betalda “shouts” från företag, till exempel restauranger som vill marknadsföra ett tidsbegränsat erbjudande till folk som befinner sig i närheten.

“Men fokus nu kommer att vara produktutveckling, för att säkerställa att aktiviteten bibehålls i takt med att användarbasen blir större. Affärsmodellen kommer vi att implementera därefter”, säger Gustaf Hegelund.

Någon kontorsplats behövs dock inte än. Theodor Tell och Gustaf Hegelund har kvar sina skrivbordsplatser hos SSE Business Lab fram till sommaren.

“Det beror på hur många andra som vill in, men vi räknar med att få vara kvar till juni åtminstone”, säger Gustaf Hegelund.

Läs även: Tunga namn till Handelshögskolans startupinkubator

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera