Annons

Carnegie-höjdare går in i student-app

Gustaf Hegelund och Theodor Tell, Shoutaway
Gustaf Hegelund och Theodor Tell, Shoutaway
Appen Shoutaway, som utvecklas av två studenter på Handelshögskolan, får ett nytillskott i styrelsen i form av Carnegies tidigare vd Thomas Eriksson.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Handels-studenterna Theodor Tell och Gustaf Hegelund blev i höstas antagna till Handelshögskolans inkubator SSE Business Lab. De har utvecklat appen Shoutaway där användaren kan göra tidsbegränsade incheckningar, såkallade shouts.

Tanken är att appen ska användas för att berätta för vänkretsen var man befinner sig, till exempel för att bjuda in till en spontan middag eller after work.

Läs även: Shoutaway fick platsen hos prestigeinkubatorn

Appen släpptes för nedladdning i början av november och har nu ungefär 10 000 användare. Framförallt har den fått fäste på universitet och högskolor, säger medgrundaren Theodor Tell.

Nu får bolaget ett första kapitaltillskott på 800 000 kronor från fyra privata affärsänglar. En av dem är finanstungviktaren Thomas Eriksson, tidigare vd på Carnegie, som också tar plats i bolagets styrelse.

De övriga investerarna är den tidigare Catella-chefen Bo Pettersson, Göran Mostberg samt Lars Källholm med ett förflutet på finansbolaget UBS.  

“Jag kom i kontakt med Bo Pettersson genom en bekant. Jag tänkte att det kan väl aldrig vara fel att göra en pitch. Två veckor senare hörde han av sig och sa att han hittat ett par andra personer som var intresserade”, säger Theodor Tell.

Jag tänkte att det kan väl aldrig vara fel att göra en pitch. 

Pengarna ska gå till marknadsföring samt vidare utveckling av appen. Med 10 000 användare har bolaget den “kritiska massa” som behövs för att testa produkten, säger Theodor Tell, men det ska sägas att grundarna har en bra bit kvar till de 220 000 användare de siktar på innan 2016 är slut.

På sikt hoppas Shoutaway kunna tjäna pengar på betalda “shouts” från företag, till exempel restauranger som vill marknadsföra ett tidsbegränsat erbjudande till folk som befinner sig i närheten.

“Men fokus nu kommer att vara produktutveckling, för att säkerställa att aktiviteten bibehålls i takt med att användarbasen blir större. Affärsmodellen kommer vi att implementera därefter”, säger Gustaf Hegelund.

Någon kontorsplats behövs dock inte än. Theodor Tell och Gustaf Hegelund har kvar sina skrivbordsplatser hos SSE Business Lab fram till sommaren.

“Det beror på hur många andra som vill in, men vi räknar med att få vara kvar till juni åtminstone”, säger Gustaf Hegelund.

Läs även: Tunga namn till Handelshögskolans startupinkubator

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer