Annons

Catena Medias vd får gå på dagen

Robert Andersson, avgående vd för Catena Media.
Robert Andersson, avgående vd för Catena Media. Foto: Catena Media
Catena Media genomför ett vd-byte då Robert Andersson får gå med omedelbar verkan. Styrelsen har i stället utsett Henrik Persson Ekdahl till tillförordnad vd. Han är styrelseledamot och även partner i huvudägaren Optimizer Invest.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

"Styrelsen har tagit initiativ till denna vd-förändring för att fullfölja bolagets strategi, fortsatta tillväxt och skapa aktieägarvärde", framgår det av ett pressmeddelande.

Robert Andersson kommer att få lön under sex månader och ett avgångsvederlag som motsvarar ytterligare sex månader.

Henrik Persson Ekdahl har tidigare erfarenhet inom sektorn som ledare och vd för bland annat Betsafe och Betsson.

Läs mer: Catena Media växer fort – men faller på börsen

”Jag kommer driva bolaget så länge det krävs. Jag har som styrelseledamot jobbat dagligen med Catena Media men nu kommer jag lägga all min tid på bolaget. Och bolaget kommer inte vara på paus under min tid som interimistisk vd, jag är känd som en kille som gasar på”, säger Henrik Persson Ekdahl, till DI.  

Kathryn Moore Baker, styrelseordförande i Catena Media, kommenterar vd-förändringen på följande sätt:

”Catena Media har på kort tid gått igenom flera tillväxtstadier. Robert Andersson hade uppdraget att börsintroducera bolaget och sedan föra in det på Nasdaq Stockholm, något han gjort med mycket goda resultat. Nu tar en ny fas vid som blir ett naturligt avstamp i Catena Medias fortsatta framgångsresa", kommenterar styrelseordförande Kathryn Moore Baker.

Finwire/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer