Hoppa till innehållet

Christen Ager Hanssens senaste konkurs: Kända influerarnas byrå

Nätverket Adviral jobbade med att sammanföra bolag med influerare för marknadsföring. Nu sätts bolaget – med den norske affärsmannen Christen Ager Hanssen som delägare – i konkurs.

Therese Lindgren är en av Sveriges största profiler i sociala medier och har samarbetat med byrån Adviral. Till höger: Christen Ager Hanssen.
Therese Lindgren är en av Sveriges största profiler i sociala medier och har samarbetat med byrån Adviral. Till höger: Christen Ager Hanssen.Foto: Pressbild och Amanda Lindgren

Christen Ager Hanssen har det senaste året blivit känd som finansmannen som körde gratistidningen Metro i botten. I den vevan har han också hunnit stämma Kinnevik som han menar skönmålade bolagets ekonomi inför försäljningen.

Men norrmannen har en lång historia av misslyckade affärer bakom sig, som bland annat innefattar en konkurs av flygbolaget Fly Me. Han har också uppmärksammats för ett öppet bråk med Mats Qviberg, som han tidigare försvarade i HQ-målet.

Under den korta period Ager Hanssen ägde Metro köpte han också in sig i influencernätverket Adviral med hopp om synergier med bloggportalen och modesajten Metro mode. 

Adviral startades för att hjälpa varumärken att hitta rätt profiler för att nå ut i sociala medier. Bland annat samarbetade byrån med Youtubern Antonia ”Anty” Johnson och lifestyle-bloggaren Therese Lindgren. Bland kunderna fanns Nike, Loreal, Volkswagen och Sony Music.

Men verksamheten har inte gått runt och nu går bolaget i konkurs, enligt nyhetssajten E-handel.se.

Bakom beslutet att ansöka om konkurs ligger ”olika bolagsstyrningar” enligt ett mejl som Ehandel har tagit del av. Adviral bytte vd förra året och har sedan dess gjort flera omstruktureringar i styrelsen. Christen Ager Hanssens mångåriga affärspartner Björn Olegård är en av personerna som suttit i styrelsen. 

Advokaten Fredrik Thor på Wistrand Advokatbyrå, som har utsetts till konkursförvaltare, vill ännu inte spekulera kring bakgrunden till beslutet enligt Ehandel. 

Enligt det senaste bokslutet omsatte Adviral 13,1 miljoner kronor med en förlust på 181 000 kronor 2018. Konkursförvaltaren meddelar till Ehandel att Adviral i dag har skulder på cirka 4,4 miljoner kronor där majoriteten gäller ersättning till influerare och bloggare.

Läs mer: Rekordår för Sveriges influerare – så mycket tjänar de

”Med anledning av de tuffa tider som råder just nu, är det med stor sorg vi behöver meddela att Adviral har behövt ta det hårda beslutet att låta bolaget gå i konkurs. Mitt i denna världspandemi och ekonomiska kris så har vi, in i det sista, gjort vad vi har kunnat för att undvika detta utfall. Adviral har drivits av olika bolagsstyrningar som föranlett till detta beslut”, skriver företaget i ett mejlutskick som Ehandel har tagit del av.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera