Annons

Christen Ager Hanssens senaste konkurs: Kända influerarnas byrå

Therese Lindgren är en av Sveriges största profiler i sociala medier och har samarbetat med byrån Adviral. Till höger: Christen Ager Hanssen.
Therese Lindgren är en av Sveriges största profiler i sociala medier och har samarbetat med byrån Adviral. Till höger: Christen Ager Hanssen. Foto: Pressbild och Amanda Lindgren
Nätverket Adviral jobbade med att sammanföra bolag med influerare för marknadsföring. Nu sätts bolaget – med den norske affärsmannen Christen Ager Hanssen som delägare – i konkurs.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Christen Ager Hanssen har det senaste året blivit känd som finansmannen som körde gratistidningen Metro i botten. I den vevan har han också hunnit stämma Kinnevik som han menar skönmålade bolagets ekonomi inför försäljningen.

Men norrmannen har en lång historia av misslyckade affärer bakom sig, som bland annat innefattar en konkurs av flygbolaget Fly Me. Han har också uppmärksammats för ett öppet bråk med Mats Qviberg, som han tidigare försvarade i HQ-målet.

Under den korta period Ager Hanssen ägde Metro köpte han också in sig i influencernätverket Adviral med hopp om synergier med bloggportalen och modesajten Metro mode. 

Adviral startades för att hjälpa varumärken att hitta rätt profiler för att nå ut i sociala medier. Bland annat samarbetade byrån med Youtubern Antonia ”Anty” Johnson och lifestyle-bloggaren Therese Lindgren. Bland kunderna fanns Nike, Loreal, Volkswagen och Sony Music.

Men verksamheten har inte gått runt och nu går bolaget i konkurs, enligt nyhetssajten E-handel.se.

Bakom beslutet att ansöka om konkurs ligger ”olika bolagsstyrningar” enligt ett mejl som Ehandel har tagit del av. Adviral bytte vd förra året och har sedan dess gjort flera omstruktureringar i styrelsen. Christen Ager Hanssens mångåriga affärspartner Björn Olegård är en av personerna som suttit i styrelsen. 

Advokaten Fredrik Thor på Wistrand Advokatbyrå, som har utsetts till konkursförvaltare, vill ännu inte spekulera kring bakgrunden till beslutet enligt Ehandel. 

Enligt det senaste bokslutet omsatte Adviral 13,1 miljoner kronor med en förlust på 181 000 kronor 2018. Konkursförvaltaren meddelar till Ehandel att Adviral i dag har skulder på cirka 4,4 miljoner kronor där majoriteten gäller ersättning till influerare och bloggare.

Läs mer: Rekordår för Sveriges influerare – så mycket tjänar de

”Med anledning av de tuffa tider som råder just nu, är det med stor sorg vi behöver meddela att Adviral har behövt ta det hårda beslutet att låta bolaget gå i konkurs. Mitt i denna världspandemi och ekonomiska kris så har vi, in i det sista, gjort vad vi har kunnat för att undvika detta utfall. Adviral har drivits av olika bolagsstyrningar som föranlett till detta beslut”, skriver företaget i ett mejlutskick som Ehandel har tagit del av.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer