Annons

Citi: 40 procents sannolikhet att Apple köper Netflix

Foto: Matt Rourke
I kölvattnet av den amerikanska skattereformen ökar sannolikheten för att Apple köper strömningstjänsten Netflix, menar banken Citi.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Citi bedömer att det finns en sannolikhet på 40 procent att Apple köper Netflix efter att den amerikanska skattereformen gått igenom, skriver Business Insider.

Godkännandet av reformen innebär att beskattningen för bolagsvinster sänks till 15,5 procent från tidigare 35 procent och att en engångsskatt på 10 procent införs för bolagskassor som förs över till USA från utlandet.

Läs även: Innehållskriget: Tv och film är techbolagens nya guld 

Därmed kan det bli tal om att Apple som sitter på en gigantisk kassa på 252 miljarder dollar, eller motsvarande drygt 2 000 miljarder kronor, nu väljer att hämta hem en del av pengarna för ett förvärv av Netflix. 90 procent av Apples kassa finns utomlands i dagsläget.

Övertagandet av Netflix skulle dock kräva användning av en tredjedel av Apples kassa då Netflix värderas till 80 miljarder dollar. Det tar höjd för att Netflix-aktien har ökat med 50 procent under det senaste året och att en saftig premie på det kan behövas för att övertala Netflix-chefen Reed Hastings att släppa sitt företag.

Läs även: Disney köper Fox i jätteaffär – tar upp kampen mot Netflix 

(Finwire/Di Digitall)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies