Annons
Johan Christenson är vd och grundare av molnleverantören City Network.

City Network öppnar datacenter i Dubai

Byggbranschen behöver digitaliseras SPONSRAT AV IFS

Forza Footballs vd Patrik Arnesson, dess stjärnprogrammerare Aleksei Magusev och Tobias Öd, känd från Tayyab Shabab-fallet, som driver ärendet i Migrationsdomstolen.

Forza Football tar strid – överklagar Migrationsverkets beslut om utvisad ”topprogrammerare”

Uber tvingas lämna London

En av Apples butiker i Tyskland.

Grönt ljus för Apple-butik i Stockholm

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

City Network öppnar datacenter i Dubai

Johan Christenson är vd och grundare av molnleverantören City Network.
Johan Christenson är vd och grundare av molnleverantören City Network.
Svenska molnleverantören City Network etablerar sig i Mellanöstern med ett nytt datacenter i Dubai. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

City Network grundades 2002 och beskrivs av grundaren Johan Christenson som ett europeiskt och mer öppet alternativ till de stora IT-infrastrukturbolagen som Amazon Web Service och Microsoft Azure. City Networks tjänster är baserade på en öppen plattform och bland kunderna finns försäkringsbolaget Folksam.

Läs mer: Amazons molnchef: "En marknad som omsätter biljoner" 

”En av de saker som får oss att sticka ut är att vi tror på att företag behöver arbeta med flera molnlösningar parallellt”, säger han.

Etableringen i Mellanöstern bygger enligt Johan Christenson på en efterfrågan från kunder som vill ha sin data nära sina kunder.

”Många stora europeiska företag behöver lagring och drift i Mellanöstern.”

Etableringen i Dubai har föregåtts av en expansion på flera andra marknader. Vid årsskiftet startade företaget verksamhet i Japan och gick in på den asiatiska marknaden. Sedan tidigare finns City Network i både Europa och Nordamerika.

”80 procent av våra kunder finns i Europa, men vi växer på bred front tack vare att vi etablerar datacenter på nya marknader."

Vi investerar i fortsatt tillväxt och hoppas kunna ta väldigt stora företag som nya kunder.

Under 2016 hade City Network en 40-procentig tillväxt och omsatte 66 miljoner kronor med ett resultat på omkring 1 Mkr. Under 2017 hoppas Johan Christenson att man ska omsätta 80 Mkr för att sedan växa aggressivt.

”Vi investerar i fortsatt tillväxt och hoppas kunna ta väldigt stora företag som nya kunder. Målet är att nå en omsättning på 250 miljoner kronor år 2020."

Nyligen avslöjade Di Digital att IT-jätten Amazon Web Services öppnar tre datacenter i Sverige. Johan Christenson säger att etableringen påverkar mindre leverantörer som City Network, men att öppenheten och de regulatoriska kraven är ett starkt argument för leverantörer med bas i Europa och Sverige. 

Läs mer: Amazon öppnar tre datacenter i Sverige 

”Vi har alla vetat om att det bara har varit en tidsfråga innan de skulle etablera sig i Sverige, men samtidigt kvarstår det faktum att Amazon är ett amerikanskt företag och om man som bank eller försäkringsbolag jobbar med regulatorisk verksamhet så finns det en osäkerhet i det momentet."

Vi ska fortsätta att vara en formidabel konkurrent till de stora drakarna.

Johan Christenson räknar med att de amerikanska jättarna Amazon och Microsoft kommer att ha en marknadsandel i Europa på 50-60 procent.

"Vi ska fortsätta att vara en formidabel konkurrent till de stora drakarna och jag tycker att det är ett dåligt alternativ att låta två företag drifta hela världen.”


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post