Annons

Clas Ohlson går in i Mathem

Foto: Clas Ohlson.
Prylkedjan Clas Ohlson och Mathem inleder ett strategiskt samarbete. Samtidigt köper Clas Ohlson 10 procent av aktierna i Mathem för 221 miljoner kronor. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

E-handelsbolaget Mathem och Clas Ohlson slår sina påsar ihop. På fredagen meddelade bolagen att de inleder ett strategiskt samarbete där ett urval av Clas Ohlsons produkter kommer erbjudas på Mathems digitala plattformar. 

Personer som handlar genom Clas Ohlsons egna e-handelskanaler kommer även att kunna få sina produkter levererade hem till dörren av Mathem. 

Läs mer: Så går det för Mathem 

”Vår logik är enkel. Många av Clas Ohlsons storsäljare är förbrukningsvaror för hemmet. Kundernas köpmönster för den här typen av varor liknar i hög utsträckning mönstret för köp av livsmedel. Samarbetet gör vårt sortiment mer tillgängligt för kunderna med snabba och flexibla leveranser vilket är en nyckel för framgångsrik e-handel”, säger Lotta Lyrå, vd för Clas Ohlson, i ett pressmeddelande. 

Samtidigt förvärvar Clas Ohlson motsvarande 10 procent av aktierna i Mathem för 221 Mkr vilket innebär att prylkedjan blir bolagets fjärde största ägare. 

”Vi ser mycket fram emot att få komma igång och jobba tillsammans med Clas Ohlson. Vi delar samma värderingar och visionen att göra vardagen lite enklare för våra kunder. Clas Ohlsons sortiment öppnar många fler dörrar och kundupplevelsen blir bättre med vårt gemensamma erbjudande”, säger Tomas Kull, vd och grundare på Mathem.se. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer