Annons

Classpass tar in 2,7 miljarder – ska växa i Norden​​​​​​​

Classpass Nordenchef Malin Torstensson och Payal Kadakia, bolagets grundare och verkställande styrelseordförande.
Classpass Nordenchef Malin Torstensson och Payal Kadakia, bolagets grundare och verkställande styrelseordförande.
I oktober köpte amerikanska Classpass sin svenska konkurrent Fitness Collection med vd:n Malin Torstensson i spetsen. Nu blir bokningstjänsten årets första enhörning – genom att plocka in 2,7 miljarder kronor i nytt kapital. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Classpass, som beskriver sig som världens största bokningstjänst för gym- och träningspass, tar in 2,7 miljarder kronor eller 285 miljoner dollar i nytt kapital. Investeringen gör bolaget till årets första ”enhörning” – ett bolag med en värdering på över en miljard dollar. 

Rundan leds av L Catterton och Apax Digital, ihop med den befintliga ägaren Temasek. 

Classpass ska använda kapitaltillskottet till fortsatt expansion. 

”Investeringen är en betydande milstolpe för oss och underlättar vårt uppdrag att hjälpa människor att vara aktiva och använda sin tid på ett meningsfullt sätt”, säger Payal Kadakia, Classpass grundare och arbetande styrelseordförande.

På bara några månader har över 40 000 träningspass bokats via Classpass-appen i Sverige.

Classpass kom till Norden i samband med köpet av sin svenska kopia Fitness Collection, med vd:n Malin Torstensson, i oktober i fjol. Bolaget erbjuder ett slags Airbnb- eller Spotify-abonnemang fast för träning.

Läs mer: Classpass slukar svensk startup

Classpass grundades 2013 och samarbetar i dag med över 30 000 träningsstudios och gym världen över.

Den amerikanska bokningsjätten har redan expanderat till över 28 länder och tecknat avtal med över 1 000 företagskunder. Bolaget har över 650 anställda på fem kontinenter.

Classpass medlemmar i Stockholm och Göteborg kan ta del av allt från kampsport, boxning, cykling, klättring, pilates, massage och yoga.

”På bara några månader har över 40 000 träningspass bokats via Classpass-appen i Sverige – och dessutom ser vi ett enormt intresse på våra andra nordiska marknader, inklusive Köpenhamn, Oslo och Helsingfors”, säger Malin Torstensson, som i dag är Nordenchef för Classpass.

”Med hjälp av den nya investeringen kommer vi under 2020 att lägga till hundratals nya studios i regionen och göra förstklassiga gym- och träningspass tillgängliga för ännu fler medlemmar”, forsätter hon.

Läs mer: Bråk mellan träningsappar: ”Tvingas in i exklusiva avtal”
Läs ännu mer:
Digitala uppstickare utmanar traditionella gym: ”Vi ska bli större än Sats”

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer