Annons

Clinton: USA helt oförberett på vad AI kan leda till

Foto: John Locher
Den tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton sällar sig till skaran som varnar för följderna av artificiell intelligens. ”Vad ska vi göra med de miljoner människor som inte kommer att ha något jobb?”, frågar hon sig i en intervju.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Arbetsmarknaden är ett ständigt trätoämne inom politiken världen över. Men diskussionerna brukar sällan röra hur automatiseringen och artificiell intelligens kan komma att stöpa om många branscher. Det är ett ämne som däremot diskuteras flitigt bland ekonomer. 

Läs även: Elon Musk: ”Det är den största risken civilisationen står inför”

Men nu har Hillary Clinton, demokraternas presidentkandidat i valet 2016 och tillika USA:s tidigare utrikesminister, uttryckt sin oro för vad den snabba utvecklingen inom AI kan innebära.

USA är helt oförberett på de ekonomiska och samhälleliga effekterna av AI ska hon ha sagt i en radiointervju, som refereras av The Verge.

Två områden som den tidigare presidentkandidaten varnade för var automatiseringen av jobb och digital övervakning. 

"Vad ska vi göra när vi får förarlösa bilar? Det låter som en fantastisk idé. Och hur många miljoner människor, truckförare och kurirer och taxiförare och till och med Uber-förare, vad ska vi göra med de miljoner människor som inte kommer att ha något jobb? Vi är helt oförberedda på det”, sade hon i radioinslaget enligt The Verge.

Hillary Clinton gav inte några specifika förslag på politiska åtgärder, men sade att myndigheterna behöver agera snabbt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer