Annons

Clubhouse i finansieringsdiskussion – värderas till 4 miljarder dollar

Skärmdump från appen Clubhouse.
Skärmdump från appen Clubhouse.
Appen Clubhouse befinner sig i diskussioner om en finansieringsrunda med en värdering som uppges vara cirka 4 miljarder dollar, motsvarande 34 miljarder kronor. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är oklart hur mycket bolaget siktar på att ta in och vilka som är investerare. Villkoren och förutsättningarna för rundan kan också komma att ändras, enligt Bloombergs källor, som vill vara anonyma eftersom diskussionerna inte är offentliga.

Clubhouse är bara cirka ett år gammalt, men har gjort succé under 2021 med sin app för livesamtal. Appen fungerar lite som en livesänd podd och går bara att få tillgång till genom en inbjudan från en redan befintlig medlem. I App Store beskrivs den som en ”drop-in ljudchatt”. Appen går ut på att lyssna, eller delta i olika konversationer bland medlemmarna. 

Flera sociala medie-aktörer arbetar på egna varianter av tekniken och Twitter har lanserat ett koncept som heter Spaces. Facebook tittar på något liknande och det gör även Microsoft med Linkedin samt chattbjässen Slack. 

Bolaget har inte kommenterat uppgifterna.

Läs mer: Heta appen lockar eliten att snacka öppet

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer