Annons

Collector och Aktieinvest lanserar enkel aktieapp

Aktieinvests vd Therese Lundstedt.
Aktieinvests vd Therese Lundstedt. Foto: Pressbild
Nischbanken Collector lanserar den enkla aktieappen Spira tillsammans med Aktieinvest med vd Therese Lundstedt. Spira riktar sig till vanligt folk och erbjuder en färdig portfölj där de största investmentbolagen på Stockholmsbörsen ingår. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nischbanken Collector, med grundaren Lena Apler, lanserar aktieappen Spira tillsammans med Aktieinvest. Spira ska hjälpa privatpersoner att våga äga aktier, enligt pressmeddelandet.

”De flesta sparare är medvetna om att aktiesparande lönar sig på sikt men vågar inte ta steget, ofta på grund av osäkerhet, tidsbrist och låga kunskaper. Storbankerna har i alla tider tjänat på att folk ska tycka aktier är svårt och krångligt, vilket det inte alls behöver vara”, säger Therese Lundstedt, vd för Aktieinvest.

Tanken med Spira är att göra det möjligt för alla sparare att månadsspara direkt på börsen i stället för i till exempel fonder. 

"Det som din bank inte berättar för dig är att på 30 år kan hälften av din avkastning ha försvunnit ner i deras fickor. Det är inte särskilt schysst, utan något vi vill ändra på.”
Lena Apler, styrelseordförande och grundare av Collector Bank

Läs mer: De ska lösa småföretagens låneutmaning - tar in 20 miljoner från SEB och Collector Ventures

Spira erbjuder investerare en färdig portfölj där de största investmentbolagen på Stockholmsbörsen ingår. Sparmetoden är baserad på andelssparande, vilket innebär att personen köper aktier för ett fast belopp istället för i antal aktier.

”Sättet vi byggt Spira på gör att det nu är lika enkelt att spara i aktier som att spara på ett bankkonto eller i fonder men med den stora skillnaden att du faktiskt har möjlighet att få avkastning på dina sparpengar, precis som de slipade börshajarna”, säger Therese Lundstedt.

Finwire / Di Digital

Läs mer: Nu slåss robotarna om dina sparpengar – här är bolagenFoto:
Jon Stein, vd för det amerikanska Kinnevik-backade Betterment, Mai Thai, medgrundare av svenska Sigma Stocks och Emilie Andersson, medgrundare av svenska Lysa. Foto: Kollage

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer