Annons

Corona sätter stop för MTG:s e-sportfans

Tvärstopp för MTG och vd:n Jörgen Madsen Lindemann i Polen.
Tvärstopp för MTG och vd:n Jörgen Madsen Lindemann i Polen.
E-sportbolaget MTG:s portföljbolag ESL har fått restriktioner mot att ha publik på plats vid ett event i Katowice i Polen. Beslutet är en försiktighetsåtgärd från den polska Folkhälsovårdsmyndigheten på grund av coronaviruset. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Eventet IEM går av stapeln mellan den 28 februari och den 1 mars men på torsdagen beslutade alltså den polska Folkhälsomyndigheten att det tidigare utfärdade tillståndet att ha publik på plats återkallas. 

Eventet kommer dock genomföras även utan publik och sändas över digitala och linjära kanaler. 

MTG och ESL har full respekt för beslutet från den polska Folkhälsomyndigheten, då myndigheter i många länder just nu vidtar försiktighetsåtgärder i syfte att säkra folkhälsan. Samtidigt beklagar MTG och ESL konsekvenserna för fans, lag och media som planerat att komma till eventet. Biljetter kommer återbetalas på begäran”, skriver MTG i ett pressmeddelande. 

Vidare skriver bolaget att e-sportevent i andra länder kommer, givet den information som finns i dag, att anordnas som planerat.

På onsdagen sade MTG:s ir-chef till Nyhetsbyrån Direkt att inga event hittills hade påverkats, och att inga större lag hade ställts in, men att bolaget bevakade situationen noga.

Läs mer: Facebook ställer in ännu en konferens på grund av coronaoro

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer