Annons

Coronarusning för Slack och Zoom på börsen – uppsving för Microsoft

Chattverktyget Slack och videokonferens-bolaget Zoom rusar på Wall Street.
Chattverktyget Slack och videokonferens-bolaget Zoom rusar på Wall Street.
Zoom och Slack rusade på börsen på måndagen. Bolagen har fått en rejäl användarskjuts av att många världen över jobbar hemma. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Börserna rasar i spåren av coronautbrottet och många branscher har dragits med i fallet – så även techsektorn. Samtidigt har effekterna av hemmajobb börjat synas i både användarantal och börskurser.

Chattjänsten Slack har fått en rekyl på börsen, sedan det stora tappet fredagen den 13 mars då bolaget hade redovisat en svag prognos för det pågående kvartalet. Slacks aktie gick upp med över 11 procent på måndagen och värdet har ökat med 43 procent sedan rapporten.

I förra veckan meddelade Slack att man har lagt till 7 000 betalande kunder mellan den 1 februari och 18 mars i år. Det är en rejäl ökning från de 5 000 betalande användarna man la till per kvartal under det sista halvåret i fjol. 

Läs också: Stor guide till effektivt hemmajobb: ”Största hotet är den mentala hälsan” 

Videokonferenstjänsten Zoom, som börsnoterades i fjol, har haft en uppåtgående kurva på börsen även innan coronautbrottet. Bolaget har gått om flera av de profilerade technoteringarna i fjol, som Slack, Uber och Lyft, i börsvärde och ökat med över 130 procent bara i år. På måndagen sköt Zooms aktie i höjden med 22 procent och bolaget är nu värt över 44 miljarder dollar. 

Tjänsten är ett populärt verktyg för gruppmöten, särskilt också som många elever har distansundervisning på grund av stängda skolor. 

Hittills i år har Zoom lagt till fler användare än under hela 2019. Tjänsten har strax under 13 miljoner aktiva användare i månaden, enligt dataanalysföretaget Apptopias siffror som redovisas av CNBC. Hur många av dem som är betalande är oklart.

Zoom har tidigare haft en begränsning på 40-minutersmöten för sin gratistjänst, men har släppt den på grund av coronautbrottet.

Läs också: Tokrusning efter appar i nedstängt Italien

Även Microsoft har sett ett stort uppsving av användare för sin Teams-plattform, där anställda kan samarbeta digitalt. I förra veckan berättade techjätten att antal aktiva användare mellan den 11 och 18 mars i år ökade med tolv miljoner dagliga användare. Det innebär ett totalt användarantal på 44 miljoner.

Microsofts har nu totalt 20 kunder med över 100 000 användare på Teams-plattformen, varav sex tillkom bara under den senaste veckan.

Techjättens aktie har dock fått en smäll på börsen och gått ner med över 20 procent den senaste månaden. Kursen gick upp i torsdags i förra veckan, för att sedan gå ner igen och på måndagen tappade bolaget 1 procent.

Läs också: Techjättarna tappade 4 000 miljarder på en dag

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer