Annons

Nu är spar-appen Tink värd 845 miljoner

Tinks grundare Daniel Kjellén och Fredrik Hedberg.
Tinks grundare Daniel Kjellén och Fredrik Hedberg. Foto: Stellan Stephenson
Sven Hagströmers Creades investerar 14 miljoner kronor till i Tink. Efter transaktionen värderas bolaget till 845 Mkr – mer än dubbelt så högt som sist.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tinks låter sina användare betala räkningar, hålla koll på boräntan eller byta sparande från en bank till en annan via en app.

Under det senaste året har Tink inlett samarbeten med olika banker och i början av 2016 tog bolaget in 85 Mkr från SEB och investmentbolaget Creades. 

Läs mer: SEB och Tink fördjupar samarbetet 

På torsdagen stod det klart att Creades, där finansmannen Sven Hagströmer är huvudägare, investerat ytterligare 14 Mkr i Tink. Efter transaktionen värderas Creades innehav i Tink till 93 Mkr. 

”Vi gör den här investeringen av samma anledning som vi gjorde investeringen från början. Vi tycker att det är ett jättefint bolag. Det är ett bolag som har växt mycket, men vi ser att det finns ganska mycket ytterligare tillväxt att ta. Då vill vi gärna vara med och supporta det”, säger John Hedberg, vd för Creades. 

”Vi har investerat 14 Mkr och efter investeringen är vårt totala innehav värt 93 Mkr och det är 29 Mkr mer än vad det var värt innan. Så vi äger 11 procent efter den här investeringen”, fortsätter han. 

Efter torsdagens transaktion värderas Tink till omkring 845 Mkr, vilket är mer än dubbelt så högt som i fjol. Då värderades bolaget till 344 Mkr.

Läs mer: SEB gör jätteinvestering i Tink

John Hedberg vill inte gå in på om transaktionen är en del av en ny finansieringsrunda eller om man har köpt aktierna av en tidigare ägare. 

Inte heller Daniel Kjellén, vd och medgrundare av Tink, vill kommentera om det rör sig om en ny finansieringsrunda. 

 ”Jag har inga kommentarer på det i dag mer än det som står i Creades pressmeddelande. De investerar och de är en del av en transaktion”, säger han. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer