Annons
Finansmannen Sven Hagströmer är styrelseordförande i Creades.

Creades investerar i kassadödare

Skräddarsy kontorsinredningen efter dina behov SPONSRAT AV AJ produkter

Sämre resultat än väntat för Netflix.

Sämre resultat än väntat för Netflix – trots hög kundtillväxt

Spotifys vd Daniel Ek, en av bolagets två grundare. Foto: Jesper Frisk

Pensionsjättar gör miljardklipp i Spotify

Svenska Creandum, Northzone och Folksam har investerat i Spotify – liksom Napster-grundaren Sean Parker. Klart största ägare är dock grundaren Martin Lorentzon följd av grundare och vd Daniel Ek.

Så rika blir de på framgångssagan Spotify

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Creades investerar i kassadödare

Finansmannen Sven Hagströmer är styrelseordförande i Creades.
Finansmannen Sven Hagströmer är styrelseordförande i Creades. Foto: maja suslin
Sven Hagströmers Creades investerar i fintechbolaget Kaching.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

30 miljoner kronor. Så mycket går Sven Hagströmers investmentbolag Creades (NTL) in med i fintechbolaget Kaching (NTL). Bolaget har arbetat i det tysta med att ta fram en smart kassaapparat, som är tänkt att revolutionera handeln.

Läs mer: Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare: Sven Hagströmer

"Vi har de senaste månaderna arbetat i stealth mode för att testa vår produkt som vi tror kommer utkonkurrera butikernas 'tjockkassor'", säger Mathias Plank, grundare och vd på Kaching.

Kaching är en avknoppning från apputvecklaren Dynamo och har tillsammans med Apple byggt upp en mobil kassalösning som ska kunna ersätta de fasta apparater som nu används i handeln. Lösningen är tänkt att vara lik den som redan finns i Apple-butiker. Plattformen gör det möjligt att koppla ihop försäljningen online med den fysiska handeln.

Bland de största delägarna i bolaget finns utöver Mathias Plank (NTL) även Mediaplanet-grundarna Richard Båge (NTL) och Rustan Panday (NTL) och Insplanet-grundaren Daniel Soussan (NTL).

Pengarna bolaget nu tar in från Creades är öronmärkta för bolagets produktlansering. Planen är att rulla ut betallösningen under det kommande året.

Foto:
Creades vd, John Hedberg, och Kachings grundare Mathias Plank

"Det kan ses som en konkurrent till Izettle, men vi satsar inte på småföretagare utan vill utmana på bred front. Vi vänder oss till stora varumärkeskedjor och liknande", säger Mathias Plank.

Läs mer: Hon blir ny operativ chef på Izettle

Intresset för produkten är redan stort, enligt Kachings vd, och bolaget hoppas kunna lansera sin produkt även utanför Sveriges gränser.

John Hedberg, vd på Creades tror på potentialen med Kachings produkt.

"Vi tycker att det är en väldigt spännande investering, i ett område som vi tror kommer genomgå ganska stora förändringar framåt. Kaching med sin plattform är väldigt väl positionerat för att bidra med den omdaningen ", säger John Hedberg.

Creades har en lång erfarenhet av att investera i teknikföretag. De har tidigare investerat i Klarna (NTL) och de erfarenheterna de fått därifrån och ifrån Avanza (NTL) kommer de kunna bidra med sina erfarenheter till Kaching.

”Vi gillar att investera i företag med potential att transformera marknader och Kaching är ett bra exempel på en sådan situation. Det starka stödet från Apple för en internationell lansering av Kaching mot Apples egna Premium Resellers är en tydlig kvalitetsstämpel”, säger John Hedberg.

"Det här är jättekul att vara del av", tillägger han

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas om bolagen, investerarna och entreprenörerna i den nordiska techsektorn.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post