Annons

Creades plöjer ner 370 miljoner kronor i Pricerunner

Sven Hagströmers Creades (till vänster) köper in sig i Nicklas Storåkers Pricerunner.
Sven Hagströmers Creades (till vänster) köper in sig i Nicklas Storåkers Pricerunner.
Sven Hagströmers investeringsbolag Creades förvärvar 12 procent av aktierna prisjämförelsetjänsten Pricerunner. Investeringen uppgår till 370 miljoner kronor och görs i form av en riktad nyemission. ”Vi har gjort affärer i 25 års tid nu och dessutom är det en bra kompis, så det är jätteroligt”, säger Nicklas Storåkers om Sven Hagströmers investering.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bolagets nuvarande vd Nicklas Storåkers var med och förvärvade Pricerunner under 2016 och har under de senaste åren investerat i teknikplattform och kundupplevelse. Mellan 1999 och 2011 var Nicklas Storåkers vd för Avanza, där Creades sedan länge är största ägare. 

Nicklas Storåkers har ägt Pricerunner tillsammans med H&M:s styrelseordförande Karl-Johan Persson samt riskkapitalbolaget Eequity, vars medgrundare Magnus Wiberg faktiskt var med och startade Pricerunner under 1999.

Värderingen i den nya transaktionen, där Creades tar en post motsvarande 12 procent av aktierna, är 3 miljarder kronor. Affären kommer att genomföras under april.

Pricerunner driver en prisjämförelsetjänst inom e-handeln och ökade sina intäkter med nästan 60 procent under 2020. Omsättningen summerades i fjol till totalt 398 Mkr.

I en intervju med Di Digital tidigare i år avslöjade Nicklas Storåkers att bolaget satsar på en börsintroduktion inom de kommande åren. 

”Börsplanerna har ingenting med den här investeringen att göra, utan är ett sätt för oss att bli mer offensiva. Vi har ett första kvartal bakom oss där vi växte med över 50 procent och ser mycket spännande möjligheter framöver”, säger Nicklas Storåkers till Di Digital.

Pricerunners geografiska fokus är Sverige, Danmark och Storbritannien.  

”Pricerunner har betydande likheter med andra framgångsrika investeringar i Creades portfölj så som en stark marknadsposition där man gynnas av ett tydligt underliggande skifte från fysisk handel till e-handel, en ledningsgrupp med bevisad förmåga bygga framgångsrika växande bolag och ett mycket starkt fokus på kundnöjdhet. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med nuvarande ägare och ledning”, säger Creades vd John Hedberg.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer