Annons

Creandum investerar i bankutmanare

George Bevis, grundare av Tide.
George Bevis, grundare av Tide.
Det svenska riskkapitalbolaget Creandum är med och investerar när den brittiska bankutmanaren Tide tar in 120 miljoner kronor i nytt kapital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

"Vi tror att det finns en möjlighet att fundamentalt förändra hur affärsbanker fungerar. Och Tide är på väg att få det att hända", skriver Simon Schmincke från Creandum.

Tide grundades i London i fjol och har som målsättning att skapa en banktjänst inriktad på små- och medelstora företag. Planen är att Tide ska expandera till marknader utanför Storbritannien från och med nästa år. 

Tides tjänster påminner om vad flera svenska startupbolag erbjuder. TIll exempel automatiserad bokföring likt Bokio (NTL) och Dooer (NTL). Enklare administration likt Red Flag (NTL) och digitala fakturor likt till exempel Billogram (NTL) och Izettle (NTL). Men enligt Creandum (NTL) är Tide den bästa lösning de sett.

"Tide erbjuder ett fullständig företagskonto på 5 minuter, en användarupplevelse som vi inte har sett motsvarigheten till inte ens när man jämför med nya uppstickare", skriver Creandum.

Totalt tar Tide in 14 miljoner dollar, motsvarande 120 miljoner kronor i nytt kapital, från riskkapitalbolagen Anthemis, Creandum, Passion Capital och Local Globe. Styrelseordförande i Tide är Eilen Burbidge från Passion Capital som tidigare suttit i svenska Narratives (NTL) styrelse. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies