Annons

Creandum investerar i fransk startup som vill ta AI in i HR-världen

Creandums venture partner Carl Fritjofsson och Clustrees grundare och vd Bénédicte de Raphélis Soissan.
Creandums venture partner Carl Fritjofsson och Clustrees grundare och vd Bénédicte de Raphélis Soissan. Foto: Joey Abrait och Clustree.
Creandum har den senaste tiden utökat sitt fokusområde från Norden till hela Europa. När den franska HR-tjänsten Clustree tar in närmare 70 miljoner är Creandum den ledande investeraren.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Efter att ha rest den senaste fonden på 1,7 miljarder kronor har Creandum flyttat sitt fokus utanför Norden. Med sitt nya kontor i Berlin har riskkapitalbolaget intensifierat sitt investeringsarbete i Tyskland men även i Frankrike. Redan i mars kunde Creandums Carl Fritjofsson berätta att de tittade på ett par bolag i Frankrike, vilket Clustree var ett av dem. 

Läs även: Därför öppnar Creandum kontor i Berlin 

Det franska bolaget Clustree, som grundades 2014, erbjuder en tjänst byggd på artificiell intelligens för att avlägsna mänsklig partiskhet och stereotyper när det gäller rekrytering och karriärsutveckling. 

”Stereotyper tar kort tid att skapa men lång tid att bryta ner och det är därför Clustree finns”, säger Bénédicte de Raphélis Soissan, grundare och vd för Clustree, i ett pressmeddelande.

Läs även: Carl Fritjofsson: ”Det här är en smältpunkt för VC-världen” 

Bolaget har nu tagit in 7 miljoner euro, motsvarande 68 miljoner kronor, där svenska Creandum är den ledande investeraren. Övriga investerare är Idinvest Partners och den existerande ägaren Alven Capital.

"Rekrytering och personalutveckling är fortfarande en enorm marknad som tekniken ännu inte har utvecklat i stor utsträckning. Att behålla och utveckla talang har hög prioritet bland alla stora organisationer och med utvecklingen av artificiell intelligens ser vi nu en ny generation av tekniska lösningar som utvecklas för detta”, säger Creandums venture partner Carl Fritjofsson, baserad i San Francisco.

Clustree som har ett antal stora kunder, som Orange, Crédit Agricole och L’Oréal ska använda det nya kapitalet för att stärka sina team, ta marknadsandelar i Frankrike och göra sig redo för internationell expansion. 

Läs även: Creandum tar in 1,7 miljarder - erbjuder språngbräda till USA 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies