Hoppa till innehållet

Creandum rekryterar från Berlin - vill höja blicken mot Europa

Det svenska riskkapitalbolaget Creandum utökar teamet med två nyrekryteringar från Berlin, i syfte att bredda sitt fokus mot övriga Europa. Den ene, Simon Schminke var med och grundade den tyska matkassejätten Hellofresch i USA.

Creandums två nyrekryteringar: Simon Schmincke och Bjarke Staun-Olsen.
Creandums två nyrekryteringar: Simon Schmincke och Bjarke Staun-Olsen.

Riskkapitalbolaget Creandum höjer blicken från Norden och ökar sitt fokus på övriga Europa. Bolaget rekryterar därför två nya medarbetare med en bakgrund från Tyskland.

Den ena är Simon Schminke som har en bakgrund på det tyska riskkapitalbolaget Early Bird VC. Han var även vd och medgrundare bakom den tyska matkassejätten Hellofreshs USA-satsning. Vidare var han med och grundade Foodpanda i Sydostasien och Paymill i München, enligt Creandum.

Simon Schminke flyttar nu till Stockholm tillsammans med sin familj. Hans inriktning blir främst mot fintech samt konsumenttjänster och teknik för utvecklare och programmare.

Den andra nyrekryteringen är Bjarke Staun-Olsen som fram tills nyligen drev det Berlinbaserade startupbolaget Vaniday, med Rocket Internet i ryggen. Han är också medgrundare till AI-bolaget Alipes Capital som arbetar med automatisk tolkning av finansiella nyheter. Även han flyttar till Stockholm.

Rekryteringarna innebär att Creandum nu har totalt nio professionella investeringsrådgivare: Staffan Helgesson, Fredrik Cassel, Daniel Blomquist, Sabina Wizander, Simon Schmincke, Bjarke Staun-Olsen i Stockholm, samt Johan Brenner, Joel Eriksson och Carl Fritjofsson i  Palo Alto, Kalifornien.

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera