Annons

Cristina Stenbeck investerade – nu ansöker e-handlaren om rekonstruktion

Cristina Stenbeck är en av investerarna i Caliroots
Cristina Stenbeck är en av investerarna i Caliroots Foto: Jack Mikrut
E-handels- och modebolaget Caliroots har akut likviditetsbrist. Detta enligt handlingar som inkommit till Tingsrätten i Stockholm som Breakit tagit del av.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Caliroots grundades 2003 av Andreas Koschnikes och omsatte 387 miljoner kronor under 2018. Bolaget har tagit in kapital genom nyemission vid två tillfällen, 28 miljoner respektive 18 miljoner, och bland investerarna märks bland annat Cristina Stenbeck.

Nu skriver bolaget i sin ansökan om rekonstruktion att de befintliga ägarna inte inte kommer att skjuta till mer pengar, varför de tvingats till andra åtgärder, rapporterar Breakit.

Skulder till olika leverantörer uppgår till omkring 50 Mkr. Bolaget har även checkräkningskrediter på 43 miljoner kronor och skulder till koncernföretag på 45 miljoner kronor, skriver sajten.

Enligt samma dokument förklarar Caliroots att de nu letar nya ägare och att en större e-handelsaktör kan vara en möjlig sådan.

”Nämnda aktör är villig att skjuta till nödvändigt kapital till bolaget men kräver att nödvändiga tillkommande kostnadsbesparingar sker innan verksamheten tas över”, skriver Caliroots.

Anledningen till krisen uppges vara coronapademin. Leveranser från utländska leverantörer och en minskad efterfrågan från den internationella marknaden, pekas ut som främsta orsaker.

Läs mer: Stenbeck om sin strategi: ”Vill investera i unga bolag” – så stor är portföljen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer