Annons

Cristina Stenbeck investerar i digital juristbyrå

Olga Beck-Friis och Kira Unger har grundat Pocketlaw som nu tar in kapital från bland andra Cristina Stenbeck.
Olga Beck-Friis och Kira Unger har grundat Pocketlaw som nu tar in kapital från bland andra Cristina Stenbeck. Foto: Press och Jesper Frisk (Di).
Pocketlaw tar in tio miljoner i en såddrunda genom namnstarka investerare som Cristina Stenbeck, Susanna Campbell och Johan Andersson. ”Juristbranschen ligger efter”, konstaterar Susanna Campbell.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Pocketlaw är en digital plattform där företag kan får hjälp med affärsjuridiska frågor. Det kan handla om både avtal och vägledning, uppger bolaget.

Företagets grundades 2019 av Kira Unger och Olga Beck-Friis och deras tjänster kostar, enligt dem själva, en bråkdel av vad juristbyråerna fakturerar.

Sedan starten har de stöttats av Mannheimer Swartlings legal tech-inkubator ”MSA Innovation Lab”.

”Pocketlaw har ett starkt grundarteam och ett mycket intressant erbjudande till kunderna, speciellt i tider som dessa”, säger Susanna Campbell, som är en av investerarna i såddrundan om totalt 10 miljoner kronor.

Parhästen Cristina Stenbeck är en annan, liksom Johan Andersson från miljardärfamiljen bakom Mellby Gård.

Läs mer: Löste börsbolagens MAR-dröm – sålde bolaget för 155 miljoner

”Enkel och prisvärd tillgång till legal rådgivning borde vara en självklarhet i dag, men juristbranschen ligger efter många andra branscher i sin digitalisering”, säger Susanna Campbell vidare.

Hela området legal tech har enligt Pocketlaw sett en massiv ökning de senaste åren. Mellan 2017 och 2018 växte investeringarna med 700 procent till 1,7 miljarder dollar.

”Kira och jag startade Pocketlaw med ett mål: att ge småföretag möjlighet att lyckas långsiktigt genom tillgång till högkvalitativ och prisvärd juridisk support. Något som hittills främst varit möjligt för bolag med större ekonomiska muskler”, säger Olga Beck-Friis.

Bland kunderna märks några av Sveriges hetaste startups: Hedvig, Karma, Budbee och Voi.

Läs mer: Stenbeck om sin strategi: ”Vill investera i unga bolag” – så stor är portföljen 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer