Annons

Crunchfish steg över 100 procent på börsen

Joachim Samuelsson, styrelseordförande i Crunchfish.
Joachim Samuelsson, styrelseordförande i Crunchfish.
 Mjukvarubolaget Crunchfish stiger i börsdebuten på First North. Efter lunch hade aktien stigit med hela 139 procent från sin teckningskurs på 15 kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Crunchfish (NTL) gjorde sin debut på First North under fredagsmorgonen. Vid 13.20 på fredagen hade bolagets aktie stigit från öppningskursen på 32,50 kronor till 35,80 kronor. Jämfört med teckningskursen på 15 kronor var uppgången 139 procent. (Följ kursen här.)

Inför noteringen tog geststyrningsbolaget in 60 miljoner kronor i en nyemission. Bland investerarna fanns Handelsbanken Småbolagsfond som med sina 10 Mkr var den enskilt största nya ägaren.

Nyligen kunde Di Digital avslöja att emissionen, med teckningsförbindelser på 45 Mkr av befintliga ägare och ankarinvesterare, tecknades till 480 Mkr. Sett till antalet tillgängliga aktier övertecknades emissionen 29 gånger.

Läs mer: Crunchfish övertecknades med en halv miljard

”Att börja resan mot börsen med ett så stort intresse känns fantastiskt, men vi är ödmjuka inför det faktum att vi nu också måste börja leverera på förväntningarna”, sade Joachim Samuelsson, styrelseordförande och huvudägare i bolaget då. 

Bolaget värderades efter emissionen till 226 miljoner kronor. 

Crunchfish grundades 2010 och har utvecklat en teknik som gör det möjligt att styra mobiler och surfplattor med handrörelser på flera meters avstånd. Tekniken har främst använts för att utlösa kameran och låta användaren ta selfies och bland kunderna finns Lenovo och Oppo. Tekniken har nu utvecklats för att också stödja virtuell verklighet, VR. Genom att använda gester kan användaren till exempel starta och pausa en film eller välja nästa videoklipp.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer