Annons

Crunchfish vill ta in nytt kapital – faller på börsen

Crunchfish med vd:n Joakim Nydemark vill ta in ytterligare kapital från sina ägare
Crunchfish med vd:n Joakim Nydemark vill ta in ytterligare kapital från sina ägare
VR-bolaget Crunchfish vill ta in nära 40 miljoner i nytt kapital för att fortsätta utvecklingen av sin geststyrningsmjukvara.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Styrelsen i First North-listade Crunchfish föreslår en företrädesemission om cirka 38,5 miljoner kronor före emissionskostnader, för fortsatt utveckling och kommersialisering av bolagets mjukvaruportfölj för AR/VR och Mobile Proximity.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Emissionen ska godkännas av en kommande extra bolagsstämma. Den omfattas till cirka 78,7 procent av teckningsförbindelser och garantiåtaganden från befintliga aktieägare och ett antal investerare.

Aktieägare i Crunchfish erhåller för en befintlig aktie en teckningsrätt. Två teckningsrätter ger rätt att teckna en ny aktie. Teckningskursen är 5 kronor per aktie.

Crunchfish rapporterade på fredagsmorgonen även sitt resultat för andra kvartalet. Omsättningen var 200 000 kronor och förlusten 5,5 miljoner kronor. Nyheterna fick Crunchfish aktie att falla med runt 10 procent när handeln öppnade. Crunchfish har ett börsvärde på cirka 125 miljoner kronor. 

(Di Digital/Nyhetsbyrån Direkt)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies