Hoppa till innehållet

Cybaero föreslår nyemission på 50 miljoner

Drönarbolaget Cybaeros styrelse föreslog på måndagskvällen en nyemission på 45-50 miljoner kronor. Aktieägare som väljer att inte delta kommer att få sin ägarandel utspädd med 67 procent. Aktien faller med omkring 25 procent på tisdagsmorgonen. 

Foto: Cybaero

Det var strax efter klockan 23 på måndagskvällen som Cybaero skickade ut ett pressmeddelande om att bolaget föreslår en nyemission på 45-50 miljoner kronor med företrädesrätt för bolagets aktieägare. 

Emissionen måste godkännas av en extrastämma, som går av stapeln den 14 november och är enligt bolaget säkerställd upp till omkring 34 Mkr, via teckningsförbindelser och emissionsgarantier. 

Enligt Cybaero ska pengarna gå till ”att kunna fokusera på att stänga affärer i närtid och fortsätta utveckla sitt helhetskoncept och serviceverksamhet, Air Services”.

Enligt bolaget har man även utvecklat ”en självförsörjande containerlösning som förväntas efterfrågas starkt på marknaden” samt nästintill halverat sina rullande månadskostnader jämfört med hösten 2016. 

Läs mer: Cybaero bötesfälls av börsens disciplinnämnd 

Den föreslagna emissionen är en företrädesemission i form av units och ger en pre-money värdering på omkring 23,2 Mkr. Om allt gå enligt plan ska nyemissionen genomföras under november-december. 

Aktieägare som väljer att inte delta i nyemissionen kommer få sin ägarandel utspädd med omkring 67 procent. 

Aktien faller med omkring 20 procent i tisdagens inledande handel. Sedan årsskiftet är aktien ner omkring 84 procent. 

Läs mer: Kapitalkris för drönarbolaget Cybaero – faller som en sten på börsen 

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera