Annons

Då lanseras Disneys streamingtjänst i Sverige

Baby Yoda från Star Wars-serien The Mandalorian, som sänds på Disney Plus.
Baby Yoda från Star Wars-serien The Mandalorian, som sänds på Disney Plus.
Disneys Netflix-utmanare har gått bättre än analytikerna förutspått. Lanseringen i Europa kommer att ske redan den 24 mars i stället för 31 mars som tidigare var kommunicerat. Men Disney+ blir initialt bara tillgänglig i vissa länder medan Sverige ser ut att få vänta längre.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Enligt Variety släpps Disney+ först i Storbritannien, Irland, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Österrike och Schweiz.

Ytterligare europeiska marknader, däribland Belgien, de nordiska länderna och Portugal följer först under sommaren.

Priset blir 6,99 euro per månad eller 69,99 euro per år.

Disneys streamingtjänst har gått bättre än analytikerna väntat sig, vilket fått aktien att stiga. Mäklarfirman Wedbush uttryckte exempelvis i november att Disney+ kommer att vara en verklig konkurrent till Netflix och dessutom erbjuda ett lägre pris.

”Priset, innehållet och paketeringen var bara helt genialt strategiskt av Iger och Disney”, sade Wedbushs analytiker Dan Ives med referens till Walt Disney-chefen Bob Iger. 

Läs även: Succé för Disneys streamingtjänst – lockar nära en miljon nya användare per dag

( Finwire / Di Digital )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer