Annons

Musk om nya Tesla-lastbilen: "Ett monster"

Lastbilen Semi planeras avtäckas under hösten.
Lastbilen Semi planeras avtäckas under hösten. Foto: Tesla
Teslas eldrivna lastbil kommer allt närmare. På onsdagen meddelade att vd Elon Musk att avtäckningen av en prototyp preliminärt kommer ske den 26 oktober. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Elbilstillverkaren Tesla kommer allt närmare att presentera en prototyp av sin kommande lastbil, som bolaget meddelade var på gång för ett år sedan. I april meddelade bolagets vd Elon Musk att lastbilen skulle presenteras i september och i juni sa han att Tesla arbetade på designen tillsammans med sina "största kunder". 

På onsdagen tog Elon Musk dock till Twitter för att meddela att ett preliminärt avtäckningsdatum istället är satt till den 26 oktober. 

Läs mer: Ericsson ska göra Scanias lastbilar smartare

I augusti rapporterade Reuters att Teslas eldrivna lastbil antagligen kommer ha en räckvidd på 32-48 mil med en standardlast. Bolaget uppges ha haft kontakt med delstaten Nevada om att testa konvojkörning där fordon automatiskt följer en ledarbil.

En analytiker vid Morgan Stanley hävdade tidigare under månaden att Teslas lastbil kan vara en av de största katalysatorerna som lastbilsindustrin sett på decennier och har potentialen att öka innovationstakten även hos andra bolag om att få fram eldrivna och självkörande lastbilar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies