Annons

Då släpper Sony nästa version av Playstation

Foto: Troy Harvey.
Japanska Sony hoppas att Playstation 5 ska bli nästa års julklapp. Teknikjätten bekräftar nu lanseringen av nästa generations spelkonsol.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Playstation 5 kommer att lanseras lagom i tid inför julhandeln 2020. Det skriver tillverkaren Sony på sin japanska hemsida.

Den femte generationen av den populära spelkonsolen kommer att innehålla två innovationer. 

Den ena avser skakningstekniken i handkontrollen. Den blir betydligt mer detaljerad jämfört med tidigare generationer, på det sätt att den kommer skaka olika baserat på spelet. En smäll i en fotbollsmatch kommer att kännas helt annorlunda jämfört med en bil som åker in i en vägg, uppges det.

Den andra innovationen gäller adaptiva triggers som har integrerats i trigger-knapparna (så kallade L2/R2). Det blir nu möjligt för spelutvecklare att programmera motstånd i dessa triggers, så att spelaren känner känslan av att dra en pil och båge eller accelerera ett terrängfordon genom stenig terräng, står det.

Under tiden som spelentusiaster väntar på Playstation 5 ska flera nya stora titlar lanseras på Playstation 4. Det handlar till exempel om spelen ”Death Stranding”, ”The Last of Us Part II” och ”Ghost of Tsushima”.

De stora konkurrenterna till Sony på konsolmarknaden är Microsoft med sitt Xbox och Nintendo. Google väntas därutöver lansera sin digitala spelplattform Stadia i slutet av 2019.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer