Annons

Dags för 8 nya startups att inkuberas i Helsingborg

Foto: Tam Thi Le Cao
Entreprenörer från Paris, Köpenhamn, Stockholm och Öresundsregionen intar nu Helsingborg för den sjätte upplagan av Think Accelerate. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Av 160 sökande har 8 startups valts ut att delta i Think Accelerate där de ska drillas i produkt- och affärsutveckling. Startup-acceleratorn har tänkt brett och bolagen kommer från vitt skilda marknader.

”Vi fick väldigt många ansökningar från startups inom VR och AR-området i år, men de bolag som vi har valt ut kommer från alla branscher – allt från bygg-, mode-, mat- till AR- och bilbranschen. Det viktigaste som vi tittar på är att det står ett starkt team bakom”, säger Alexander Bastien, administrativ chef på Think Accelerate.

Think Accelerate har funnits i fem år och erbjuder ett intensivt 12 veckors program där nystartade bolag får chans att ta sina affärsidéer till nästa nivå. Programmet ger bolagen praktiska kunskaper som de uppmanas att applicera på den egna verksamheten i realtid.

”De bygger sina bolag medan de är hos oss. Vi hjälper dem att lägga upp planer och mål för varje vecka, som sedan följs upp och utvärderas. Tanken är att när de lämnar programmet ska de ha ett antal produktanvändare och närma sig en möjlig investering”, säger Alexander Bastien.

Hittills har 46 bolag gått igenom programmet. Av dessa är 85 procent fortfarande aktiva, enligt Think Accelerate. När nu programmet går in på sin sjätte upplaga kommer 53 procent av bolagen från utlandet.

”Intresset har ökat och vi ser nu att vi även har sökanden från Afrika och Mellanöstern. Drygt hälften av bolagen som medverkar i programmet kommer från ulandet, vilket är en stor fördel för att de ska få chans att bygga ett internationellt nätverk”, säger Alexander Bastien.

Här är bolagen i Think Accelerates sjätte kull.

Digifood (Paris) hjälper besökare på konsert- och sportevenemang att snabbt få beställd mat och dryck leverad utan köande.

Book Me Now (Helsingborg) är ett digitalt system för bokningar inom servicebranschen.

Stam.io (Stockholm) är appen som hjälper cheferna lägga mindre tid på administration och fokusera på annat.

Injurymap (Köpenhamn) skräddarsyr tränings- och rehabiliteringsprogram.

Ecoist (Båstad) skapar elektriska enmansfordon med skydd mot väder och vind.

Faves (Köpenhamn) är appen som hjälper butikerna att ha koll på de senaste trenderna och ligga i framkant inför nästa säsong.

Dozerapp (Stockholm) är en digital plattform för tunga maskineri som ska öka användandet och minska kostnaderna.

Sweden VR (Malmö) är en digital plattform där VR- och AR-utvecklare kan mötas och bygga nya nätverk.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies