Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Damberg: ”Vi har inte oändliga resurser”

Näringsminister Mikael Damberg (S).
Näringsminister Mikael Damberg (S). Foto: Evelina Carborn
Regeringen satsar mer på optionsprogrammet för startupbolag än tidigare men utesluter bolag med fler än 50 anställda. ”Det här hade inte löst Spotifys problem”‚ säger Mikael Damberg.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Näringsminister Mikael Damberg (S) och finansmarknadsminister Per Bolund (MP) mötte pressen för att förklara och försvara sitt nya förslag om personaloptioner under måndagsmorgonen.

Vi har valt att fokusera på bolagen med störst behov.

Den sent tillkallade presskonferensen hölls på startuphubben SUP46, där en rad mindre startupbolag som gynnas av förslaget har kontor.

“Vi har valt att fokusera på bolagen med störst behov. Inte minst de som sitter i det här huset”, sa näringsminister Mikael Damberg under sitt anförande.

Han fick medhåll från Per Bolund.

”Det här handlar om att optioner inte ska beskattas som inkomst av tjänst. Man ska inte heller betala arbetsgivaravgifter för dem. De ska skattas som inkomst av kapital när de avyttras för bolag i tidiga skeden”, sa han.

Ambitionen är att de nya reglerna ska börja gälla den 1 januari 2018. De ska då gälla bolag med färre än 50 anställda och mindre än 80 miljoner kronor i omsättning.

Utredarens ursprungliga förslag har justerats sedan det gick ut på remis i mars. Enligt det nya förslaget kan ett företag som har upp till tio år på nacken ta del av skattelättnaden, till skillnad från den tidigare gränsen på sju år. Vidare omfattar förslaget nu även grundare och medgrundare.

Vad händer om bolaget blir större än 50 anställda eller 80 Mkr i omsättning efter optioner utfärdats, men innan man använt dem till att köpa aktier?

”Det inget problem. Reglerna gäller när man tecknar optionen. Poängen är att bolagen ska bli större. Gränsen för optionen är tio år och den anställde ska vara kvar på bolaget i tre år”, säger Mikael Damberg.

Omfattas fintechbolag av detta?

”De flesta startupbolag inom fintech kommer att omfattas av detta. Däremot inte om du har banklicens. Men det är väldigt få bolag som har det. Det var diskussion i början om det men de flesta är överens om att detta täcker bolagen i fintechsektorn på ett bra sätt.”

Ni drar gränsen vid 50 medarbetare. I Storbritannien går gränsen vid 250. Varför inte matcha dem?

”Det är klart att allt har också har en ekonomisk prioritet. Vi har inte oändliga resurser. Vi gjort bedömningen att detta är bolagen med störst problem rekrytera och behålla personal. När man tittar på utredarens förslag så är det just i denna tidiga fas där insatserna är som viktigast.”

Finns det en risk att medelstora och etablerade etablerade verksamheter som Klarna, Spotify och Izettle flyttar ut hela eller delar av verksamheten till följd av detta?

”Det finns mycket som påverkar internationell konkurrens. Det här optionsprogrammet hade inte löst Spotifys problem. Då skulle vi behöva en helt ny skattelagstiftning.

Ni spår att detta kostar 210 Mkr om året. Upp från 180 Mkr i det ursprungliga förslaget. Varför inte mer? Har du varit överens med finansministern om detta?

”Regeringen är alltid överens.”


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post