Annons

Dan Olofssons it-koncern trycker på gasen – nyanställer uppåt 700

Dan Olofsson äger Sigma. Johan Edlund är vice vd för Sigma Technology Group.
Dan Olofsson äger Sigma. Johan Edlund är vice vd för Sigma Technology Group. Foto: Di och press.
Familjen Dan Olofsson-ägda Sigma Technology startar ett nytt bolag i Malmö med sikte på 100 nyanställningar. It-koncernen ska även starta ytterligare fyra nya konsultbolag inom mjukvaruutveckling under 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Hjulen har börjat rulla igen. Så kan man sammanfatta läget för Sigma Technology, en av de företagsgrupper inom Sigmasfären som ägs av familjen Dan Olofsson via moderbolaget Danir.

Efter en utmanande vår, präglad av osäkerhet i coronapandemin, har teknik- och it-branschen börjat få upp ångan igen. I det ljuset tar nu teknikkonsultbolaget Sigma Technology tillfället i akt och startar ett nytt bolag i Malmö, med fokus på mjukvaruutveckling och omvandling av olika affärsverksamheter med digital teknologi.

”Vi har klarat oss väldigt bra hittills under pandemin, även om vi hade mått ännu bättre om inte covid-19 funnits. Men vi ökar vår omsättning och har utrymme för att gasa på”, säger Johan Edlund, vice vd för Göteborgsbaserade Sigma Technology Group som i dag utgörs av tio olika aktiebolag.

Initialt rör det sig om en investering på uppåt tio miljoner kronor i det nya Malmöbolaget som döpts till Sigma Technology Transformation.

”Med vår nuvarande utveckling så får vi tillbaka de pengarna senast nästa år. Vi kommer att satsa rejält, målbilden är att vi med det nya bolaget ska komma upp i minst 100 medarbetare i Malmöregionen de närmaste två-tre åren”, säger Johan Edlund.

Parallellt med etableringen i Malmö startar Sigma Technology Group även ett nytt bolag i Göteborg, som senare ska följas upp med ytterligare tre nya bolag: två i Stockholm och ett i Oslo med planerad driftsstart vid årsskiftet.

”Vi har tidigare haft positiva effekter av att bryta upp verksamheten till fler delar inom ett visst branschområde. Allt som allt innebär satsningen på de här fem bolagen att vi skapar 600-700 nya jobb”, säger Johan Edlund.

Med satsningen hoppas man kunna nå en organisk tillväxt på 20 procent per år, samt öka omsättningen från 1,1 miljarder till cirka två miljarder kronor 2024. Och innan dess kan det dessutom bli tal om ännu fler sjösättningar av nya bolag.

”Det kan det absolut bli. Men först ska vi få de fem nya bolagen på plats. Om ungefär ett år startar vi kanske uppåt tre bolag till”, säger Johan Edlund.

Artikeln är skriven av Dagens industris och HD Sydsvenskans gemensamma ekonomiredaktion i Skåne. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer