Annons

Daniel Ek får inte riva sin 65-miljonerskåk

Di Digital avslöjade för ett tag sedan att Spotifygrundaren Daniel Ek vill riva sin anrika villa i Djursholm. Nu kommer dock besked från byggnadsnämnden i Danderyds kommun att ansökan avslås.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Två månader efter Spotifys börsnotering förra året köpte vd:n Daniel Ek en villa utanför Stockholm för 65 miljoner kronor. Villaköpet var en av förra årets dyraste.

Huset, med en boyta på 430 kvadratmeter, ligger i en del av Djursholm som betraktas vara ”av riksintresse för kulturmiljövården”.

Läs mer: Spotify-miljardären köpte hus för 65 miljoner – nu vill han riva det 

Di Digital avslöjade dock att Daniel Ek har ansökt om att få riva huset, som uppfördes 1893 och sedan dess har byggts om flera gånger.

”Vid den renovering som påbörjades 2017 konstaterades att huset var så pass ändrat att det var svårt att hantera byggnadstekniskt”, står det i den rapport som inkom till kommunen i slutet av mars i år.

Men nu avslöjar Expressen att byggnadsnämnden meddelar huset ska inte rivas och rivningsansökan avslås. 

”Det är ett landmärke för alla Danderydsbor”, säger Claës Breitholtz (M), ordförande i byggnadsnämnden i Danderyd till Expressen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer