Annons

Daniel Ek och Cristina Stenbeck utmanar SSAB

Di Digitals Henrik Ek och Ida Hansson Brusewitz.
Di Digitals Henrik Ek och Ida Hansson Brusewitz.
Digitalisering, hållbarhet och teknisk utveckling är megatrender för investerare. I veckan konstaterar Di Digitals Henrik Ek och Ida Hansson Brusewitz att det lockar techmiljardärer som Daniel Ek och Cristina Stenbeck som investerar i klimatvänlig stålproduktion. Samtidigt kliver Spotify in på 85 nya marknader och affärsklimatet är stekhett.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stålindustrin står för omkring 10 procent av koldioxidutsläppen i Sverige. Det vill nya företaget H2 Green Steel råda bot på som samtidigt utmanar svenska ståljätten SSAB. Projektet har 25 miljarder kronor i ryggen och flera techprofiler är med på tåget.

Samtidigt rapporterar Di Digital om svenska uppstickare som Renewcell och Tree To Textile som ska råda bot på klimatpåverkan inom modeindustrin.

Minskad osäkerhet, välfyllda fonder och högtryck på börsen. Affärsänglar vi pratat med spår ett hett investeringsår med högre värderingar. Fler mindre bolag väljer börsen. Samtidigt noteras i veckan posterbolaget Desenio och Klarna siktar på direktnotering likt Spotify gjorde.

Länk till acast

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer