Annons

Daniel Ek om urstarka siffran: ”Då hade jag sagt du var galen”

Spotify prickade de flesta av sina mål 2020, något Daniel Ek beskriver som ”rent ut sagt fantastiskt”. Men hur ser tillväxten ut och varför höjdes priserna? Hör vd:n för Sveriges största teknikföretag i veckans avsnitt av Digitalpodden. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di har tidigare rapporterat uppgifter om att Trustly är på väg mot en börsnotering i år. Den svenska betalteknikjätten ska ha valt mellan New York eller Stockholm men bestämt sig för att notera sig på hemmaplan. Huvudägaren Nordic Capital tycks vilja nå en värdering om 60 till 100 miljarder kronor. Problemet är att en stor del av intäkterna kommer från intäkter från betting- och kasino. Med det ökade fokuset på social hållbarhet och ESG på börsen kan det bli svårt att övertyga hållbarhetsinriktade fonder att investera i bolaget. Vi reder ut motiveringarna till den höga värderingen.

I dagens avsnitt får du även höra Spotifys vd och med grundare Daniel Ek i egen hög person. Spotify prickade de flesta av sina mål 2020, något Daniel Ek beskriver som ”rent ut sagt fantastiskt”. Men hur ser tillväxten ut och varför höjdes priserna?

Vi berättar även historien om hur två killar från Stockholm skapade en butik som numera är en av världens främsta inom sneakers och streetwear. Detta med en affärsmodell som innefattar en spännande mix av e–handel, fysiska butiker och barer.

Amazons kanonresultat avhandlas också, och inte minst Jeff Bezos avhopp från vd–stolen. Vad innebär det att chefen för molntjänsterna tar över? 

Lyssna på Digitalpodden här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer