Annons

Daniel Wellington-grundaren dumpar hörlursbolaget Pugz

Filip Tysander är vd och grundare av Daniel Wellington.
Filip Tysander är vd och grundare av Daniel Wellington. Foto: Jack Mikrut
Klockkungen Filip Tysander har sålt sina andelar i hörlursbolaget Pugz.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Filip Tysander som står bakom klockmärket Daniel Wellington har blivit miljardär på sitt succébolag, enligt Veckans affärers miljardärslista. De senaste åren har han börjat investera i startupbolag. Bland annat har han köpt aktier i Klarna för 50 miljoner kronor och även investerat i Niklas Adalberths stiftelse Norrskens första fond.

Han har även investerat i hörlursbolaget Pugz enligt siffror från Bolagsverket. Som mest ska han ha ägt 15,8 procent av bolaget under 2016. Det rapporterar Breakit.

Nu verkar det däremot som han har sålt av sina andelar i Pugz, skriver sajten. Enligt Bolagsverkets dokument ska hans namn ha försvunnit spårlöst från ägarlistan. 

Pugz tog även in 13 Mkr på crowdfundingsajten Kickstarter under 2015. Succébolaget fick däremot kritik när Telia började sälja hörlurarna när Kickstarter-investerarna fortfarande väntade på leverens. 

Läs även: ”Pugz hade två val: Att svika fansen eller börja gräva sin egen grav” 

Även andra hörlursbolag har åkt på liknande smällar efter att ha tagit in kapital via crowdfunding. Ett exempel på det är Truu. 

Läs även: Truu-skaparen: ”Kickstarter är inte en sajt där man beställer varor” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer