Annons

Daniel Wellington stämmer svensk konkurrent

Lika som bär? Daniel Wellingtons modell till vänster, Ur & Penns till höger. Filip Tysander (th) grundade Daniel Wellington.
Lika som bär? Daniel Wellingtons modell till vänster, Ur & Penns till höger. Filip Tysander (th) grundade Daniel Wellington.
Succébolaget Daniel Wellington stämmer Ur & Penn på grund av plagiat och kräver information om vem som tillverkat en specifik modell.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Klocktillverkaren Filip Tysander har blivit miljardär på succén Daniel Wellington och sålt klockor på löpande band. Företaget har hittat ett framgångsrecept i sin marknadsföring genom influencers och har en rejäl följarskara på Instagram med sina runt 4 miljoner följare.

Nu har bolaget stämt den svenska konkurrenten Ur & Penn. Anledningen är att en klockmodell som Tysander, enligt stämningen, designat 2011 och som sålt i över 2,5 miljoner exemplar nu fått en motsvarighet hos Ur & Penn. Det rapporterade sajten Breakit om först. 

Ur & Penns klocka säljs under namnet William Gregor och ser ut att ha samma nylonarmband som Daniel Wellingtons modell. 

Daniel Wellington kräver enligt stämningsansökan, som Di Digital tagit del av, att Ur & Penn slutar marknadsföra, lagra och sälja klockorna. Det mot ett vite på 500 000 kronor.

Dessutom kräver Daniel Wellington information om vem som tillverkar William Gregor-klockorna, när den lanserades och hur många klockor som har sålts.

Stämningen kom in i början av april och rättegången i Patent- och marknadsdomstolen drog igång i dag och avslutas redan imorgon.

Läs mer: Fem svenska uppstickare utmanar Daniel Wellingtons miljardsuccé

Bildkollage från Mockbergs hemsida.
Bildkollage från Mockbergs hemsida.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer