Annons

Dansk modekung köper aktier av Klarna-grundaren

Anders Holch Povlsen och Niklas Adalberth.
Anders Holch Povlsen och Niklas Adalberth. Foto: kollage.
Grundaren Niklas Adalberth och Klarnas storägare General Atlantic säljer aktier i bolaget till modemannen Anders Holch Povlsen. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Klarnas medgrundare Niklas Adalberth storsatsar på sin stiftelse Norrsken Foundation. Han har tidigare sålt aktier till ett värde av 50 miljoner kronor till Filip Tysander, grundaren av Daniel Wellington. Nu säljer han av ytterligare aktier till affärsmannen Anders Holch Povlsen via bolaget Brightfolk A/S.

Anders Holch Povlsen äger Bestseller, ett av Europas ledande modebolag, med märken som Jack & Jones, Vero Moda och Only. Han är även delägare i e-handelssajterna Zalando och Asos samt tidigare i Mathem.

Läs även: Dansk modekung köper in sig i Mathem 

Förutom en del av Niklas Adalberths aktier köper Anders Holch Povlsen även aktier av storägaren General Atlantic, som i slutet av förra året köpte Hemnet för cirka 2 miljarder kronor, och av DST Global. 

Läs även: Miljardaffären klar: General Atlantic köper Hemnet 

”Samtidigt som Klarna fortsätter sin väg mot en bättre shoppingupplevelse kan få personer passa bolaget bättre än Anders Holch Povlsen. Klarna har framgångsrikt samarbetat med Bestseller i ett antal år. Detta har gett honom en insyn i vårt erbjudande och därmed en unik förmåga att strategiskt stödja den framtida utvecklingen av företaget”, säger Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och VD för Klarna, i ett meddelande.

Hur stor andel av bolaget som Anders Holch Povlsen köper framgår inte. 

Läs även: Zalando investerar över 200 miljoner i ny svensk hubb 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies