Annons

Därför hamnade knarkbaronens arvtagare i konflikt med Klarna

Di Digitals reportrar Henrik Ek, Miriam Olsson Jeffery och Johannes Karlsson.
Di Digitals reportrar Henrik Ek, Miriam Olsson Jeffery och Johannes Karlsson. Foto: Di.
Elscooterbolaget Voi värderas till tre miljarder kronor och Amazon är ännu lite närmare en lansering i Sverige. Digitalpodden går också igenom varför Pablo Escobars dödsbo drar lans mot Klarna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det går bra för Youtube och Instagram. För första gången har vi kunnat ta del av intäkterna i de Google- och Facebookägda verksamheterna. Di Digitals Silicon Valley-korrespondent Miriam Olsson Jeffery uppdaterar oss med det senaste kring jättarnas innehållskrig.

Och apropå jättar. Vi samtalar om Amazon som är på jakt efter svensktalande personal. Vi har pratat om det förr, men nu ännu mer än tidigare känns det som att Amazon närmar sig en lansering av en svensk e-handelsplattform. 

Många elscooterbolag har ställt in sina fordon för vintern, men de betyder inte att de råder stiltje på marknaden. Under onsdagens nåddes vi av nyheter kring Voi genom storägarna Vostok New Ventures. Bland annat att bolaget efter den senaste investeringsrundan värderas till tre miljarder kronor.

Dog inte Pablo Escobar 1993? Jo, men arvet efter knarkkungen lever vidare och just nu är det Klarna som hamnat i hans skottglugg. Pablo Escobar Inc, med den svenske vd:n Olof Gustafsson, har precis lanserat en vikbar mobiltelefon, men efter bara tre dagar på marknaden stoppade Klarna handeln. Vi går igenom varför.

Lyssna på veckans podd här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer