Annons

De blev vinnare och förlorare i 5g-auktionen

Dagens avsnitt av Digitalpodden leds av Johannes Karlsson och Henrik Ek.
Dagens avsnitt av Digitalpodden leds av Johannes Karlsson och Henrik Ek.
Auktionen om 5g-frekvenser i Sverige avslutades i rekordfart. Alla utropade sig till vinnare, men inte alla fick det bästa utrymmet att bygga framtidens nät. Dagens avsnitt av Digitalpodden behandlar också Budbees jätterunda och Truecallers börsplaner.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Budbee fyller kassan med 525 miljoner kronor och får AMF som ny storägare. I rundan värderas budbolaget till 2,7 miljarder – en nivå som snarare skulle stärka tesen att Budbee ska ses ett techbolag, inte en budfirma.

Mobilappen Truecaller med flera hundra miljoner användare – en av de största från Europa – vill till börsen. Och inte nästa år som tidigare sagt, utan redan under 2021.

Det kan bli en av de största noteringarna någonsin i Sverige.

Och så pratar vi om 5g-auktionen som avslutades under tisdagen. Det var sagt att det skulle kunna ta två veckor, men blev klart på under en dag.

Telia framstår som vinnare efter auktionen och köpte mer än de behövde, vilket lämnade andra med mindre.

Lyssna på Digitalpodden här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer