Annons

Bolaget synar bostadsrättföreningars ekonomi – tar in nya miljoner

Bland annat bostadsköpare kan använda ABRF Groups tjänst.
Bland annat bostadsköpare kan använda ABRF Groups tjänst. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Deras plattform blottar ekonomin hos fler än 25.000 bostadsrättföreningar. Nu tar de in 10 miljoner kronor, och siktar på att växa. ”Nu har vi möjlighet att på riktigt utmana de traditionella aktörerna i branschen”, säger vd:n Hampus Dahlstedt. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

ABRF Group ligger bakom den digitala plattformen allabrf.se, som tillhandahåller ett ratingsystem av över 25 000 bostadsrättsföreningars ekonomi. Tjänsten används både av potentiella köpare, boende, mäklare, förvaltare, banker och styrelseledamöter. 

Bolaget grundades 2015 av Hampus Dahlstedt och Rana Toubal.  Enligt egen utsago har de i dagsläget fler än 150 000 unika användare varje månad.

Nu tar bolaget in 10 miljoner kronor. Bland investerarna finns bland annat fastighetskoncernen Stronghold Invest som tidigare investerat i fastighetsplattformen Tessin, Vitamin Well-grundaren Martin Randel, Lennart Francke som grundat startupen Youple, Kristofer Ericson och Henrik Jakobsson. 

Nyemissionen ger bolaget nytt kapital för att utöka tjänsterna de erbjuder till bostadsrättsföreningar och boende i bostadsrätt. Fokus blir på finansiella stödtjänster för bostadsrättsföreningar, exempelvis ekonomisk förvaltning, BRF-försäkring och finansiering av lån till bostadsrättsföreningar.

Enligt grundaren vd:n Hampus Dahlstedt gör man sig nu redo för att få ännu fler att använda tjänsten. 

”Nyemissionen blev övertecknad och vi är extremt glada över att få in så pass erfarna och kompetenta investerare och rådgivare. Med detta kapital har vi nu möjlighet att på riktigt utmana de traditionella aktörerna i branschen,” säger han i ett pressmeddelande. 

Läs mer: Digital fastighetsmäklare från Finland ska sälja svenskarnas bostäder

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer