Annons

De cashar hem på försäljningen av Booli

Grundaren Peo Nilsson, entreprenören Daniel Soussan och Peter Settman säljer sina aktier i Booli.
Grundaren Peo Nilsson, entreprenören Daniel Soussan och Peter Settman säljer sina aktier i Booli.
SBAB:s köp av Booli innebär att flera storägare går hem med fyllda fickor. Bland annat tv-profilen Peter Settman.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

SBAB meddelade under tisdagen att de köper bostadssajten Booli för en okänd summa. Bland aktieägarna som säljer sitt innehav till SBAB finns flera personer som var med och investerade i bolaget redan 2008.

Programledaren och entreprenören Peter Settman är en av dem som gick in då företaget tog in 6 Mkr i en av sina första stora investeringsrundor. Nu säljer han sitt innehav i bolaget, vilket uppgår till 2,38 procent. 

Peo Nilsson och Mikael Arborelius, som grundade Booli 2007. tillsammans med bland andra Anders Kyhlstedt och nuvarande vd Kalle Nilvér, har haft ett innehav på närmare 20 procent.

”Det har varit en diskussion med SBAB under hösten som har lett fram till det här. Jag tror att det kommer bli jättebra”, säger Peo Nilsson.

Läs även: SBAB köper Booli – tar upp kampen med Hemnet

Grundarna Peo Nilsson och Mikael Arborelius har numera andra uppdrag utanför Booli. Peo Nilsson är rådgivare på inkubatorn Sting och Mikael Arborelius är verksam på Wassum.

Sedan 2010 har Booli fördubblat sin omsättning till drygt 11 Mkr, tillsammans med dotterbolaget blir omsättningen drygt 14 Mkr, men moderbolaget gjorde däremot ett negativt resultat på närmare 300 000 kronor i fjol. Det har spekulerats i en försäljningssumma på 100 Mkr, något som tillbakavisas av flera källor till Di Digital. Vad den verkliga försäljningssumman är, är dock okänt.

Enligt Boolis vice vd, Anders Kyhlstedt, var det SBAB som kontaktade Booli om en försäljning. Själva hade de inte haft en tanke på att sälja innan dess.

Andra storägare i Booli som nu säljer sina aktier är entreprenören Daniel Soussan, grundare av Insplanet, med närmare 15 procent av aktierna i Booli och bolaget Bergström & Vrensk med närmare 13 procent av aktierna. Förutom att ha arbetat på Booli är David Vrensk på Bergström & Vrensk även medgrundare till det spanska IT-bolaget Sequra.

Även Traderas grundare Daniel Kaplan ägde vid försäljningen 3 procent av aktierna i Booli.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer