Hoppa till innehållet

De förvaltar halv miljard i aktiekapital – men vinstmålet dröjer

Startupbolaget Sigmastocks förvaltar över en halv miljard kronor åt sina 3000 användare. Men ännu har de en bit kvar innan de kan gå med vinst. 

Mai Thai och Nanna Stranne, medgrundare av Sigmastocks.
Mai Thai och Nanna Stranne, medgrundare av Sigmastocks.Foto: Pressbild

"Vi behöver nå 15 000 prenumeranter för att bli lönsamma", säger Nanna Stranne, medgrundare av Sigmastocks. 

Hon grundade bolaget tillsammans med Mai Thai, som hon lärde känna under studietiden på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Sigmastocks har även en tredje grundare, Carl Lindberg, som är professor i finansiell matematik vid samma högskola. 

Bolagets affärsidé är att erbjuda ett alternativ till traditionell fondförvaltning som hjälper människor att förvalta sina tillgångar direkt i aktier. Algoritmen man utvecklat är avsedd för långsiktigt sparande. 

"Användarna kan antingen välja våra standardinställningar eller skapa en helt egen strategi. Dessutom är det enkelt att byta ut de bolag eller branscher som de inte vill ha eller kan stå för", säger Nanna Stranne. 

Hon betonar att avgifterna är betydligt lägre än vid traditionellt fondsparande. Affärsmodellen bygger på en prenumerationsavgift som ligger på 19, 49 eller 99 kronor i månaden. Den lägsta prisklassen är till för nybörjarna och ger användaren tillgång till den svenska marknaden, medan den högsta är till för den mer erfarne placeraren.  

Läs mer: Tunga profiler med när Sigmastocks fyller på kassan

"Det som vi har sett nu är att många kunder växer med oss och väljer att uppgradera sin prisplan allt eftersom deras aktiekunskaper växer", säger Nanna Stranne.

Fyra år efter starten har fintechbolaget lockat 3 000 användare att investera totalt en halv miljard kronor i aktier genom bolagets aktieverktyg.

En ansenlig summa, men för att gå med vinst räknar grundarna alltså med att de måste upp i cirka 15 000 prenumeranter. I alla fall om man utgår ifrån den befintliga affärsmodellen.

"Men det här håller på att förändras när fler väljer att uppgradera sina abonnemang, siffran kommer antagligen att minska", säger Nanna Stranne och syftar på de 15 000 prenumeranterna.

Sigmastocks (NTL) har tidigare tagit in omkring 11 miljoner kronor i riskkapital från bland andra Chalmers Ventures, Collector banks grundare Lena Apler, Ryt Invest, Stena Finans, Bo Mattsson. 

Nanna Stranne uppger att bolaget planerar en ny kapitalrunda senare i år.

NTL-länken går till Nordic Tech List.

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera