Annons

De förvaltar halv miljard i aktiekapital – men vinstmålet dröjer

Mai Thai och Nanna Stranne, medgrundare av Sigmastocks.
Mai Thai och Nanna Stranne, medgrundare av Sigmastocks. Foto: Pressbild
Startupbolaget Sigmastocks förvaltar över en halv miljard kronor åt sina 3000 användare. Men ännu har de en bit kvar innan de kan gå med vinst. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

"Vi behöver nå 15 000 prenumeranter för att bli lönsamma", säger Nanna Stranne, medgrundare av Sigmastocks. 

Hon grundade bolaget tillsammans med Mai Thai, som hon lärde känna under studietiden på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Sigmastocks har även en tredje grundare, Carl Lindberg, som är professor i finansiell matematik vid samma högskola. 

Bolagets affärsidé är att erbjuda ett alternativ till traditionell fondförvaltning som hjälper människor att förvalta sina tillgångar direkt i aktier. Algoritmen man utvecklat är avsedd för långsiktigt sparande. 

Vi behöver 15 000 prenumeranter för att bli lönsamma.

"Användarna kan antingen välja våra standardinställningar eller skapa en helt egen strategi. Dessutom är det enkelt att byta ut de bolag eller branscher som de inte vill ha eller kan stå för", säger Nanna Stranne. 

Hon betonar att avgifterna är betydligt lägre än vid traditionellt fondsparande. Affärsmodellen bygger på en prenumerationsavgift som ligger på 19, 49 eller 99 kronor i månaden. Den lägsta prisklassen är till för nybörjarna och ger användaren tillgång till den svenska marknaden, medan den högsta är till för den mer erfarne placeraren.  

Läs mer: Tunga profiler med när Sigmastocks fyller på kassan

"Det som vi har sett nu är att många kunder växer med oss och väljer att uppgradera sin prisplan allt eftersom deras aktiekunskaper växer", säger Nanna Stranne.

Fyra år efter starten har fintechbolaget lockat 3 000 användare att investera totalt en halv miljard kronor i aktier genom bolagets aktieverktyg.

En ansenlig summa, men för att gå med vinst räknar grundarna alltså med att de måste upp i cirka 15 000 prenumeranter. I alla fall om man utgår ifrån den befintliga affärsmodellen.

"Men det här håller på att förändras när fler väljer att uppgradera sina abonnemang, siffran kommer antagligen att minska", säger Nanna Stranne och syftar på de 15 000 prenumeranterna.

Sigmastocks (NTL) har tidigare tagit in omkring 11 miljoner kronor i riskkapital från bland andra Chalmers Ventures, Collector banks grundare Lena Apler, Ryt Invest, Stena Finans, Bo Mattsson. 

Nanna Stranne uppger att bolaget planerar en ny kapitalrunda senare i år.

NTL-länken går till Nordic Tech List.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer