Hoppa till innehållet

De gästar Di Digitals Techsöndag i Almedalen

Med en rad profilerade gäster kickstartar Di Digital årets Almedalen med en eftermiddag med tech och samhällsfrågor i fokus. Välkommen till Techsöndag den 1 juli.

Toppraden från vänster: Finansproffset Anders Borg, Hanna Moisander på Hey Code serieentreprenören Tom Xiong, Anna Urombi på Addtruly och Sana Labs grundare Joel Hellermark. Underraden från vänster: PR-profilen Per Schlingmann, Meltwaters Sophie Hedestad, SVT:s vd Hanna Stjärne, Magnus Liungman på Doctrin och Anna Edwall på Vinnova.
Toppraden från vänster: Finansproffset Anders Borg, Hanna Moisander på Hey Code serieentreprenören Tom Xiong, Anna Urombi på Addtruly och Sana Labs grundare Joel Hellermark. Underraden från vänster: PR-profilen Per Schlingmann, Meltwaters Sophie Hedestad, SVT:s vd Hanna Stjärne, Magnus Liungman på Doctrin och Anna Edwall på Vinnova.

Hur man vinner en valrörelse med hjälp av sociala medier?  Vad behövs för att skapa mer mångfald i svenska techbolag och hur ska AI kunna hjälpa Sveriges skolungdomar? Det är några av frågorna vi ska försöka besvara under Techsöndag i Almedalen.

Den 1 juli drar årets upplaga av Almedalen igång och det är även Moderaternas dag. På Di:s scen kommer Di Digital hålla i pekpinnen under eftermiddagen med ett stort antal gäster. 

Det är valår och då är det inte mer än rätt att kickstarta Techsöndag med en diskussion om fake news, digitala kanaler, och den nya tidens valkampanj med bland annat SVT:s vd Hanna Stjärne och pr-proffset Per Schlingmann.

Läs även: Visby nästa! Så hittar du till oss i Almedalen 

Senare under dagen kommer startupgrundaren och Shanghai-bon Tom Xiong besöka Di:s scen för att diskutera möjligheterna och utmaningarna att driva startupbolag i Kina. 

”Den stora grejen som hela världen verkar missuppfatta är att kineser är inte längre är den där klassiska gruppen med reseledare och åker runt i buss till turistattraktioner. Den moderna generationen kineser är progressiva, en 27-åring i Shanghai är mer lik en 27-åring i Stockholm än den äldre generationen. Men de stora bolagen missar dem. De vänder sig hellre till mainstream än till den här gruppen på 200 miljoner som kräver ett mer västerländskt sätt”, säger Tom Xiong. 

Han berättar även om när alla svenska mediejättar ville köpa tv.nu samma vecka och hur bolaget, med Tom Xiong som vd, växte från 4 miljoner kronor i omsättning till 40 Mkr på fem år. 

Missa inte chansen att ta del av våra gästers erfarenheter och visioner för framtiden! 

14:00 Är rätt budskap i sociala medier nyckeln till valseger – om den nya tidens valkampanj

Inför presidentvalet i USA 2016 såg det enligt opinionsundersökningar ut som att Hillary Clinton skulle bli nästa president. Men dagen innan valet publicerade Meltwater en rapport som visade att Donald Trump hade mycket större stöd i sociala medier. 

Med osäkerheten kring opinionsundersökningar så har kollen på sociala medier ökat till höstens riksdagsval i Sverige. Hur kommer de politiska partierna att nyttja de nya möjligheterna? Är det 2018 som influencers kliver in i valkampanjerna och vilka risker medför det?

Medverkande: PR-profilen Per Schlingmann, Sophie Hedestad, marknadschef på media intelligence-företaget Meltwater och SVT:s vd Hanna Stjärne.

14:45 Hotet mot det svenska innovationsklimatet – så stärker vi förutsättningarna för kvinnliga grundare

I fjol fick kvinnliga grundare mindre än 1 procent av riskkapitalet som gick till svenska techbolag. I samma veva publicerades en rapport om investerarna, vetande eller ovetande, rankar män och kvinnor olika trots liknande prestationer. Samtidigt pekar det mesta på att bolag med större mångfald, både i ledning och längre ned i organisationen, lyckas bättre.

Medverkande: Anna Urombi, vd på Add Truly (NTL), Magnus Liungman, vd på Doctrin (NTL) och Anna Edwall vid Vinnovas innovationsledning.

Läs även: Anna Urombi är årets Female Founder 

15:15 Edtech och vägen mot en utbildning anpassad för varje elevs specifika behov

Behöver verkligen skolan bli mer digitala verktyg eller är kateterundervisning att föredra? I höst kommer ett pilotprojekt att dra igång för att erbjuda vissa skolor digitala läromedel med artificiellt intelligenta övningar. För borde inte undervisningen vara mer individuellt anpassad till varje elev? Och hur ska man lyckas lära eleverna programmering när lärarna inte ens förstår hur man gör? 

Medverkande: Joel Hellermark, vd på Sana Labs, Hubert Kjellberg  NE, Hanna Moisander på Hey Code, samt Matilda Wiklund, lektor i pedagogik vid Örebro universitet.

16:00 Den röda digitala revolutionen – om hot och möjligheter i Kina

Kinesiska techjättar som Alibaba och Tencent har bevisat att Kinas hemmamarknad inte är att underskatta när det kommer till köpkraft. Med 700 miljoner smartphone-användare i Kina och en växande startupscen finns det stora möjligheter för de som kan hantera konkurrensen. Däremot kan kulturen sätta käppar i hjulet för amerikanska och europeiska bolag som försöker slå sig in på en av världens största marknader.

Medverkande: Serieentreprenören och poddprofilen Tom Xiong

Läs även: Startupgrundaren Tom Xiong sommarpratar i Sveriges Radio 

16:25 Vilka är Sveriges nya techbolag? Om AI-revolutionen inom bank och finansvärlden!

Det amerikanska AI-bolaget IP soft har fått en rad banker som kunder för sin AI-assistent, däribland svenska SEB och Nordnet. Anders Borg, som är rådgivare till bolaget, avslutar Di Techsöndag med en vision om framtidens bank och finans. Även möjlighet att ställa frågor! 

Medverkande: Anders Borg, före detta finansminister, styrelseproffs och rådgivare på IP soft.

Moderatorer: Di Digitals Mimi Billing, Fredrik Björkman och Jonas Leijonhuvud.

Twitter: #techsöndag #dialmedalen 

Hela Techsöndag sänds live på Digital.di.se. Mer information om programmet här.

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera