Annons

De gör upp om vinsten i Di Startup Tour Malmö

Medsols från vänster: Doctrins medgrundare Ashkan Labaf och Magnus Liungman, gänget på Pej, Homiis grundare Alex Sanchez och Mohamed Hamid, gänget på Vultus, Kristina Tägil från Appinmed och grundartrion på Next Step Dynamic. I mitten: Christina Blomkvist, medgrundare Inires (t.v.) och Charlotta Falvin, ordförande Malmöstartups (t.h.).
Medsols från vänster: Doctrins medgrundare Ashkan Labaf och Magnus Liungman, gänget på Pej, Homiis grundare Alex Sanchez och Mohamed Hamid, gänget på Vultus, Kristina Tägil från Appinmed och grundartrion på Next Step Dynamic. I mitten: Christina Blomkvist, medgrundare Inires (t.v.) och Charlotta Falvin, ordförande Malmöstartups (t.h.). Foto: Pressbilder
Sju av södra Sveriges hetaste startupbolag gör upp om vinsten vid Di Startup Tour i Malmö. Som publikdeltagare kan du vara med och välja vinnaren i Slagthuset klockan 16-19 på onsdag. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tre medtech-bolag och fyra techbolag inom bostad, juridik, betalningar och jordbruk. Så ser laguppställningen ut när Di Startup Tour går av stapeln i Malmö, nu på onsdag den 22 november.

I tävlingen pitchar bolagen inför en blytung jury bestående av några av Sveriges tyngsta riskkapitalister och ängelinvesterare. De väljer sedan ut tre finalister som pitchar inför en andra jury – men det är publiken som röstar fram den slutgiltiga vinnaren. Boka din biljett här!

Vinnaren går vidare till finalen i Stockholm den 7 december. Vinnaren av hela Startup Tour belönas bland annat med en miljon kronor i annonspengar från Bonnier News samt andra priser från bland andra Epicenter, KPMG, Zacco, Accenture, Nordea, med flera.

Själv tänkte jag tala lite om vilka effekter hela TAT-resan haft för regionens startupscen.

En av jurymedlemmarna i årets tävling är Charlotta Falvin, tidigare vd för Malmös legendariska mobilbolag TAT i fem år. (TAT köptes av Blackberry 2010 och las ner fem år senare.) Idag är Charlotta Falvin bland annat styrelseproffs med uppdrag åt Lunds tekniska högskola samt flera flera teknikinriktade börsbolag. Hon är även ordförande i föreningen Malmöstartups.

Charlotta Falvin, orförande för Malmöstartups.
Charlotta Falvin, orförande för Malmöstartups.

”Jag ser fram emot att se en rad spännande pitchar och inspireras av den kreativitet som fins i regionen! Själv tänkte jag tala lite om vilka effekter hela TAT-resan haft för regionens startupscen”, säger Charlotta Falvin, som även intervjuas på scen.

Även jurymedlemmen Sara Wimmercranz, en av grundarna bakom riskkapitalbolaget Backing Minds, intervjuas på scen och får även hedersuppdraget att presentera juryns val av finalister.

Läs mer: H&M investerar i hans Malmöbolag

Utöver detta bjuder evenemanget även på längre intervjuer med två techstjärnor:

Ola Sars, medgrundare på musiktjänsten Soundtrack Your Brand (NTL). Ola är även en av grundarna bakom Beats Music, streamingtjänsten som såldes till Apple för drygt 3 miljarder dollar 2014.  

Emil Eifrém, medgrundare och vd på databasbolaget Neo4j (NTL) som hjälpt grävreportrarna bakom både Panamadokumenten och Paradisläckan.

Läs mer: Paradisläckan: Så blev en svensk startup skattesmitarnas värsta fiende 

Det är andra året i rad som Di Digital reser land och rike runt i jakten på nästa techsuccé. I fjol tog byggappen Fieldly hem förstapriset i Malmö. Helsingborgsbolaget gick vidare till finalen i Stockholm där de besegrades av Amra, ett medtechbolag från Linköping. 

Följ vår bevakning under fliken Startup Tour ovan.

Dessa sju bolag pitchar vid Di Startup Tour Division Syd:

Pej (NTL)
En betalningslösning för fysisk handel som kombinerar mobila beställningar med den senaste beacon-teknologin. Pejs mål är att digitalisera fysiska miljöer så att betalning och beställning blir mer tillgängligt och helt utan stress.
Grundare:
Victor Sandberg, Marcus Johansson, Joel Oredsson och John Elf
Grundades: 2016
Årsomsättning: 400 000 kronor
Resultat: Negativt
Investerare: Har tagit in cirka tre miljoner kronor från, bland andra, Blomco, Spinrock, och ett par ängelinvesterare. Planerar att ta in ytterligare 15-20 Mkr i december 2017.
Antal anställda: 8 inklusive grundarna.

Pejs medgrundare Joel Oredsson.
Pejs medgrundare Joel Oredsson.

 

Appinmed (NTL)

Startupbolag vid Ideon i Lund som grundades av Kristina Tägil och två programmerare med fokus på att hjälpa sjukvården skapa sina egna appar. Två av ett tjugotal exempel är Böjsenappen, som är utvecklad av handkirurgiska kliniken på SÖS för träning av patienter som skurit av en sena i handen, och BB-appen, som är utvecklad för nyförlösta patienter av barnmorskorna på BB i i Kristianstad.
En första internationell kund är Ortopedkliniken på Carl Gustaf Carus-sjukhuset i Dresden som tar fram en app med träningsråd för ryggopererade patienter.
Grundare: Kristina Tägil, Andreas Andersson och Joakim Birgersson
Grundades: 2014
Årsomsättning: 1,47 Mkr
Resultat: 78 000 kronor
Investerare: Inga
Antal anställda: 2

Kristina Tägil, grundare Appinmed
Kristina Tägil, grundare Appinmed

Homii (NTL)

Digital tjänst för andrahandsuthyrning av bostäder som matchar uthyrare med bostadssökande via deras sociala nätverk.
Grundare: Mohamed Hamid och Alex Sanchez
Grundades: 2014, lanserades i november 2015.
Årsomsättning: 0 kr. Affärsmodellen lanseras snart.
Resultat: - 220 000 kr
Investerare: Söker investerare nu
Antal anställda: 3

Homiis grundare Alex Sanchez och Mohamed Hamid.
Homiis grundare Alex Sanchez och Mohamed Hamid. Foto: Pressbild

Doctrin (NTL)

Utvecklar e-hälsoverktyg och digitala plattformar åt vårdgivare som är enkla att använda, ökar patienternas delaktighet, och utgår från vårdens behov. Ambitionen är att hjälpa sjukvården förbättra vårdkvaliteten, korta vårdköer och förbättra resursutnyttjandet genom att göra det möjligt för vården att ta emot patienter online eller på ett intelligent sätt digitalisera processer för fysiska läkarbesök.

Grundare: Magnus Liungman, Ashkan Labaf, Carlos Lorente, Per Eriksson, Mattias Bernow och Niklas Björkman
Grundades: 2016
Årsomsättning: 4 Mkr (rullande 12 månader)
Resultat: -25 Mkr (rullande 12 månader)
Investerare: Har tagit in 33 Mkr från Capio, Norrsken Foundation, och privata investerare. Befinner sig i slutfasen av en ny kapitalrunda.
Antal anställda: 25 st

Doctrins medgrundare Ashkan Labaf och Magnus Liungman.
Doctrins medgrundare Ashkan Labaf och Magnus Liungman. Foto: Bluewild93

Fotnot: Doctrin direktkvalificerade sig till Startup Tour genom att vinna pitchtävlingen Health Tech Pitch Day.

Läs mer: Norrskens Doctrin vann Health Tech Pitch Day 

Inires (NTL)

Ett skiljedomsinstitut som tillhandahåller tvistlösning (skiljeförfarande) för företag med stöd av en digital plattform. Genom att effektivisera och göra skiljeförfarande mer transparent och rättssäkert vill Inires bredda marknaden och ändra förutsättningarna som gjort att företag historiskt valt bort skiljeförfarande som tvistlösningsform.
Grundare: Linn Bergman och Christina Blomkvist
Grundades: 2017
Årsomsättning: 0 kr
Investerare: Söker investerare
Antal anställda: Inga utöver grundarna

Christina Blomkvist, medgrundare Inires
Christina Blomkvist, medgrundare Inires Foto: Pressbild

Vultus (NTL)

Digital lösning för att minska slöseri i jordbruket och förbättra miljön. Bolaget analyserar satellitdata och ger odlare rekommendationer om hur mycket gödslingsmedel som bör användas och var det kan finnas problem i fälten.
Grundare:  William Håkansson, Robert Schmitt
Grundades: 2016
Årsomsättning: 720 000 kr
Resultat: 124 000
Investerare: Söker investerare
Antal anställda: 6

Vultus team från vänster: Abdalla Eltayeb, Ophir Mubarik, William Håkansson, Robert Schmitt och Kun Luo.
Vultus team från vänster: Abdalla Eltayeb, Ophir Mubarik, William Håkansson, Robert Schmitt och Kun Luo.

Next Step Dynamic (NTL)

Digitalt system som övervakar och skyddar patienter som riskerar att ramla eller har demens.
Grundare: Karthik Srinivasan, Nooria Dariab och Fredrik Berlind
Grundades: 2016
Omsättning -190 000 kr för årets 8 första månader.
Resultat: -5 000 kr för årets 8 första månader.
Investerare: Har tagit in 5 Mkr från tre ängelinvesterare.
Antal anställda: 9

Grundarna bakom Next Step Dynamic: Fredrik Berlind, Nooria Dariab och Karthik Srinivasan.
Grundarna bakom Next Step Dynamic: Fredrik Berlind, Nooria Dariab och Karthik Srinivasan. Foto: Pressbild

Fotnot: NTL-länkarna går till databasen Nordic Tech List.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer