Annons

De la till ”blockchain” i bolagsnamnet – aktien steg 400 procent

Londons finansdistrikt.
Londons finansdistrikt. Foto: AP/Lefteris Pitarakis
Det brittiska börsbolaget döpte om sig till On-line Blockchain Plc – och såg aktiekursen rusa i höjden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det brittiska bolaget On-line Plc, som investerar i it-bolag, är noterat på småbolagslistan Alternative Investments Market.

Bolaget, som har varit börsnoterat sedan 2000, meddelade nyligen att man skulle byta namn till On-line Blockchain Plc. Detta eftersom bolaget tittat på det ”nya och spännande området” under en tid och planerade flera nya applikationer som rör blockkedjan och kryptovalutor.

Ett beslut som bolagets aktieägare tackade för.

På fredagen steg aktien från strax 16,6 pund till 80 pund, en uppgång med drygt 380 procent.

Nära tre miljoner aktier bytte händer på några timmar, vilket motsvarar 16 gånger handelsvolymen i aktien under hela 2015, rapporterar Bloomberg

Läs mer: Rusning till kryptovalutor: ”Extremt många oseriösa aktörer”

Senare på fredagen klargjorde bolaget att dess blockchain-lösningar befann sig i en tidig fas, vilket raderade en stor del av uppgången.

På måndagen stod aktien dock fortfarande klart högre än före namnbytet. Klockan 9.30 brittisk tid låg kursen strax under 39 pund.

Läs mer: Nytt miljardrekord för ICO:er

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer